Қажетті өнімдер:
– 2,5-3 стақан ұн;
– 2 ас қасық сарымай;
– 2 ас қасың қант;
– 0,5 шай қасын, тұз;
-1 стақан сүт;
-1,25 шай қасық құрғақ ашытқы;
-100 г балғын жидек (мүкжидек);
– 3-5 ас қасық қант;
– өсімдік майы немесе сарымай.

Дайындалуы:
Қамырға арналған өнімдерден қамыр илеңіз. 1,5 сағат қойып қойыңыз. Да-
йын болған қамырды екіге бөліңіз. Бір бөлігін тағы да екіге бөліңіз. Үлкен бөлігін жайыңыз. Оны сарымаймен немесе өсімдік майымен майланған дөңгелек қалыпқа төсеңіз. Сәл шетін шығарыңыз. Мүкжидекті салыңыз. Үстіне қант себіңіз. Қамырдың бір бөлігінен тіктөртбұрыш қамыр жайыңыз. Пышақпен тесіктер жасаңыз. Мүкжидектің үстіне салыңыз.
Қамырдың екінші бөлігінен шұжық жасап алып, дөңгелете салыңыз. 180 градуста 20-30 минут пісіріңіз. Жидектер пісіру барысында балғын қалпын сақтап қалады. Пісірмені дастарқанға салқындатып ұсыныңыз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Жаңғақтың шипасы

Қан қысымыңыз өте жоғары болса, онда о,5 стақан жержаңғақты қабығымен қоса банкіге…

Төтенше жағдайлары кезіндегі қорғану әдістері

Қазақстандағы экологиялық апаттар Жоспар: —Батыс Қазақстандағы су тасқыны —Қызылағаштағы су тасқыны —Тентексай…

Патологиялық анатомияның даму тарихы

ЖОСПАР І Кіріспе ІІ Негізгі бөлім Көне замандағы патологиялық анатомия; Патологиялық анатомия…

«Экономикалық талдау» және «Қаржы есептілік талдау»  экзамен сұрақтары

          «Экономикалық талдау» және «Қаржы есептілік талдау»  экзамен сұрақтары Емтихан билеті № …