ЖҮЗІМ ӨНІМДЕРІНІҢ ӨНДІРУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ
- Хересование процессіне арналған шарапматериалдың күштілігі неше болу керек?
- Эгализация деген не?
- Қандай шарапты кюве дейді?
- Шампан жасау өндірісінде тығынға жиналған тұңбаны шығару операцияны қалай атайды?
- Қандай коньяктар КВВК тобына жатады?
- Шараптың қандай түрін дайындау технологиясында белсенді көмірмен өңдейді?
- *** 3 жұлдызды коньяктын кұштілігі қандай мөлшерде болу керек, % об ?
- Қандай шараптар жоғары Р-витамин белсенділігіне ие болады?
- Суслоны мезгада ашыту процессінің оптималды температурасы неше, 0С?
- Жүзім шарабының титр қышқылдығын қандай формула арқылы анықтайды?
- Қандай шараптың түрінің технологиясында гипспен өңдеу операциясы жүргізіледі?
12.Коньяк шарапматериалдарын айдау (перегонка) кезінде эфир-альдегид фракциясы қандай мөлшерде шығады, %?
- Ашу процессінде СО2 жасанды, (сатурация) жолымен қаныққан шараптарды қалай атайды?
- Қандай әдіс бойынша қызыл шараптарды бұтін жүзімнен SO2 қоспай жасайды?
- Тұгел ашымаған суслодан қандай шараптың тұрін шығарады?
- Спирт-ректификат, қант қоспай дайындаған шараптарды қалай атайды?
- Сапасы өте жоғары, сақтау мерзімінен кейін, тағы 2 жыл бутылкада сақталған шараптарды қалай атайды?
- Шараптың қандай түрін шығару ұшін өндірісте сусло-самотек пайдаланады?
- Херес шарабы алғашқы рет қайда шығарылған?
- Қандай шараптар аперетивқа жатады?
- Хересование процессінде шарапматериалда альдегидтер қандай мөлшерде жиналады?
- Шампан жасау өндірісінде тұнбаны тығынға тұсіретін операцияны қалай атайды?
- Қандай көрсеткіштер бойынша таза ашытқы культурасын таңдап алады?
24.Қандай коньяктар КВ тобына жатады?
- ***** 5 жұлдызды коньяктын кұштілігі қандай мөлшерде болу керек, % об ?
- Алма шарабының титр қышқылдығын қандай формула арқылы анықтайды?
- Қандай шараптың түрінің технологиясында Botrіtіs cenerea саңырауқұлақпен зақымдалған жүзім пайдаланады?
- Херестеу процессін бақылау үшін қандай химиялық заттардың қатынасын тексереді?
- Шараптың қандай түрін дайындау технологиясында күннің көзінде жылумен өңдеу операциясы қолданады?
- Токай шарабы алғашқы рет қайда шығарылған?
- Жұзім шарабы ашығанда, бір грамм қанттан қанша спирт шығады?
- Шараптың қандай түрін жүзімнің қызыл сортынан дайындайды?
33.Қандай әдіс бойынша қызыл шараптарды бұтін жүзімнен SO2 қоспай жасайды?
- Қандай қышқыл ұшкыш қышқылына жатады?
- Вермуттың купажында шараптың көлемі неше?
- Арнайы шараптардың және суслоның канттылығын жоғарлату үшін қандай әдісті қолдануға болады?
- Шарапты ашыту алдында мөлдірлететін әдістердің негізгісі қандай?
- Сақталған, сапасы жоғары, арнайы технология бойынша жасалған шараптар қалай аталады?
- Ашытқының қандай тұрі шарап өндірісінде пайдаланады?
- Қызыл шараптарға қандай химиялық заттар қызыл тұс және тән дәмін береді?
- Бутылкада ашу процессінде СО2 табиғи жолымен қаныққан шараптарды қалай атайды?
- Шампан жасау өндірісінде тығынға жиналған тұңбаны шығару операцияны қалай атайды?
- Қазақстанда өсіретін жүзімнің негізгі ақ техникалық сорттарын анықтаңыз?
- Шараптың қандай түрін шығару ұшін өндірісте пресстелген суслоны пайдаланады?
- Жұзім шарабына құқіртті қышқылдың (бос және байланысты) мөлшері қандай болу керек?
- Шампан шарабына арналған жүзім өндіріске неше үақыттың ішінде тұсу керек?
- Ординарды шараптарды ашыту процессінің оптималды температурасы неше, 0 С ?
- Ақ асханалық шараптарда ұшқыш қышқылдың мөлшері неше болу керек?
- Бір грамм қанттан қанша спирт шығады?
- Суслоны мезгада ашыту прцессінің оптималды температурасы неше, 0С ?
- Хересование процессіне арналған шарапматериалдың күштілігі неше болу керек?
- Ассамблирование деген не?
- Алма шарабының титр қышқылдығын қандай формула арқылы анықтайды?
- Этил спиртінің көлемдік ұлесін қандай әдіспен анықтайды?
- Қазақстанда өсіретін қызыл жүзімнің сорттарын анықтаңыз ?
- Қандай шарапты «кюве» дейді?
- Жұзімнің мезгасынан қанша тұнбаған сусло шығады?
- Шараптың белгілі көлемі бір резервуарда басынан аяғына дейін ашитын әдісті қалай атайды?
- Құрғақ ш/м және қоюландырған (концентрированное) суслоны араластырып, қандай шараптың тұрін алуға болады?
- Төменде берілген жұзімнің турлерінің қайсысы қызыл сортты жұзімге жатады?
- Шараптың қандай түрін шығару ұшін өндірісте пресстелген суслоны пайдаланады?
- Жұзім шарабына құқіртті қышқылдың (бос және байланысты) мөлшері қандай болу керек?
- Сапасы жоғары қызыл маркалы шараптарыды қандай әдіспен шығарған қолайлы?
- Қызыл шарапты экстрагирлеу эдісін алғашкы рет ашқан ғалым?
- Эгализация деген не?
- Жүзімді «ақ» шарап шығару әдісімен өңдеген кезде 1тонна жүзімнен қанша сусло-самотек шығады, дал/т?
- Алмадан жасалған көпіргіш шарапты қалай атайды?
- Ашу процессінде СО2 жасанды, (сатурация) жолымен қаныққан шараптарды қалай атайды?
- Спирт-ректификат, қант қоспай дайындаған шараптарды қалай атайды?
- Сапасы өте жоғары, сақтау мерзімінен кейін, тағы 2 жыл бутылкада сақталған шараптарды қалай атайды?
- Жартылай тәтті шараптарды бөтелкеге қую алдында неше тәулік бұрын купаждау керек?
- Шараптың қандай түрін шығару ұшін өндірісте ағынды сусло пайдаланады?
- Жұзім шарабы ашығанда, бір грамм қанттан қанша спирт шығады?
- Ақ асханалық шараптарда ұшқыш қышқылдың мөлшері неше болу керек?
- Қызыл асханалық шараптарда ұшқыш қышқылдың мөлшері неше болу керек?
- Қандай шараптар «табиғи асханалық шараптарға жатады?
- Шараптың қай түрінде Р-витамин көп мөлшерде болады?
- Мезгада ашу процессін тоқтату үшін қандай тәсіл ең қолайлы болып саналады?
- Ұзақ сақтауға қойған шампандалған шарапты 3 жылдың ішінде неше рет алмастыру керек?
- Қандай шараптың түрінің технологиясында Botrіtіs cenerea саңырауқұлақпен зақымдалған жүзім пайдаланады?
- Суслоны мөлдірлетуге қоятын процесстің ұзақтығы қанша (сағат)?
- Жүзім шарабын дайындайтын негізгі компоненттарды атаңыз?
- Қандай қышқыл ұшкыш қышқылына жатады?
- Қандай шараптар жоғары Р-витамин белсенділігіне ие болады?
- Этил спиртінің көлемдік ұлесін қандай әдіспен анықтайды?
- Жұзімнің суслосында титр қышқылдығының мөлшері неше болу керек?
- Шараптын әр тұрінде этил спиртінің ұлесі қанша болу керек?
88.Шарапматериалдардың сапасын, иісін және дәмін жақсарту үшін қандай операция жұргізеді?
- Шарапматериалдарды желатин немесе бентонит арқылы өңдеуді қандай мақсатта жүргізеді?
90.Шампан өндірісінің негізгі операциясы?
91.Экпедиционды ликерды шампанға қандай мақсатта қолданады?
92.Ашыту процессінің негізгі өнімдері?
- Шампан шарабы қандай түріне жатады?
- Вермут шарабы қандай түріне жатады?
- Портвейн шарабы қандай түріне жатады?
- Ақ асханалық шараптар қандай түріне жатады?
- Қандай материалдар шараптың қүштілігін жоғарлату үшін қолданады?
- Қандай материалдар шараптың қантылығын жоғарлату үшін қолданады?
- Шараптың қышқылдылығын қандай әдіспер анықтайды?
- Тираж дегеніміз не?
- Дегоржаж дегеніміз не? 102. Ремюаж дегеніміз не?