Қажетті өнімдер: Қамыр:
– 2 стақан ұн;
-100 г сарымай;
-1 жұмыртқа;
– 200 г сүзбе;
– 0,5 стақан қант;
-1 ас қасық қайман,;
-1 шай қасық ас сода-сы;
-1 ас қасық сіркесу.
Крем:
– 200 г сүзбе;
– 0,5 стақан қант;
– 2 жүмыртқа;
– 2 ас қасық қаймақ.
Салма:
-1 қүты ананас.

Дайындалуы:
Алдымен қаймаққа жұмыртқа, сүзбе, қант, жұмсақ сарымай қосып, езіп алыңыз. Миксермен езсеңіз, бірден барлық өнімдерді салып езуге болады. Ал қолмен езсеңіз, біртіндеп салыңыз. Алдымен жұмыртқа мен қант, содан соң сүзбе мен қаймақ, соңында май. Ас содасын сіркесумен араластырып, қосыңыз. Ұн қосып, қолмен езіңіз. Қамырды 30 минутқа тоңазытқышқа салып қойыңыз. Қамыр суып тұрған кезде кремді дайындауға кірісіңіз. Кремге арналған барлық өнімдерді біріктіріп, езіңіз. Оны тоңазытқышқа салып қоюға бо-лады. Қамырды тоңазытқыштан алыңыз. Қолыңызды ұнға салып алып, қамырды қалыпқа салыңыз. Сәл шетін шығарыңыз. Ананасты шыры-нынан сүзіп алыңыз. Қалыптыңтүбіне қамырға салыңыз. Сүзбелі кремді құйыңыз. 180 градуста 40-50 минут пісіріңіз. Пісірмені қалыптан алмастан суытыңыз. 4 сағатқа тоңазытқышқа са лып қойған дұрыс. Бетіне құю үшін жи-дектен соус жасауға болады.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Профилактика болезней сердечно- сосудистой системы и повышение грамотности населения в формировании и ведении здорового образа жизни научный проект

Сердечно-сосудистые заболевания (ССЗ) являются основной причиной  смерти во всем мире: ни по…

Болейбол. Доп беруді жетілдіру, тура жоғарыдан қабылдау – жоғарыдан беру.

1. Допты жоғарыдан және төменнен қабылдауды меңгерту. 2. Допты ойынға қосу және…

Атыс қаруын қолданумен байланысты оқиға болған жерді қараудың ерекшеліктері (атыс, газды және пневматикалық) және оларды жүргізу барысында шешілетін міндеттер, дәріс жоспары

№4 тақырып. Атыс қаруын қолданумен байланысты оқиға болған жерді қараудың ерекшеліктері (атыс,…

Бадам печеньесі

Бадам печеньесі Қажетті өнімдер: -170 г бадам; – 3 жұмыртқа; – 40…