Қажетті өнімдер: Қамыр:
– 2 стақан ұн;
-100 г сарымай;
-1 жұмыртқа;
– 200 г сүзбе;
– 0,5 стақан қант;
-1 ас қасық қайман,;
-1 шай қасық ас сода-сы;
-1 ас қасық сіркесу.
Крем:
– 200 г сүзбе;
– 0,5 стақан қант;
– 2 жүмыртқа;
– 2 ас қасық қаймақ.
Салма:
-1 қүты ананас.

Дайындалуы:
Алдымен қаймаққа жұмыртқа, сүзбе, қант, жұмсақ сарымай қосып, езіп алыңыз. Миксермен езсеңіз, бірден барлық өнімдерді салып езуге болады. Ал қолмен езсеңіз, біртіндеп салыңыз. Алдымен жұмыртқа мен қант, содан соң сүзбе мен қаймақ, соңында май. Ас содасын сіркесумен араластырып, қосыңыз. Ұн қосып, қолмен езіңіз. Қамырды 30 минутқа тоңазытқышқа салып қойыңыз. Қамыр суып тұрған кезде кремді дайындауға кірісіңіз. Кремге арналған барлық өнімдерді біріктіріп, езіңіз. Оны тоңазытқышқа салып қоюға бо-лады. Қамырды тоңазытқыштан алыңыз. Қолыңызды ұнға салып алып, қамырды қалыпқа салыңыз. Сәл шетін шығарыңыз. Ананасты шыры-нынан сүзіп алыңыз. Қалыптыңтүбіне қамырға салыңыз. Сүзбелі кремді құйыңыз. 180 градуста 40-50 минут пісіріңіз. Пісірмені қалыптан алмастан суытыңыз. 4 сағатқа тоңазытқышқа са лып қойған дұрыс. Бетіне құю үшін жи-дектен соус жасауға болады.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Открытие салона красоты «HOPE» проект

ОБОСНОВАНИЕ  ПРОЕКТА Согласно данным Казахского научно-исследовательского института онкологии и радиологии онкологические заболевания…

Кәсіпорынның өндірістік құрылымы және оны жетілдіру жолдары, курстық жұмыс

КУРСТЫҚ ЖҰМЫС  Тақырыбы: «Кәсіпорынның өндірістік құрылымы және оны жетілдіру жолдары»  (Туризм экономикасы…

Жүрек бұлшық етінің физиологиялық қасиеттері. Жүрек циклі, фазалары, слайд

Мектеп жасына дейінгі балаларда ойын түрлерін қолдана білу

Өз білімін жетілдіру тақырыбының есебі:         «Мектеп жасына дейінгі балаларда ойын                       …