Қурамы:
-1 кг үндік филесі;
-100 г балықтың филесі;
– 200-300 г саумалдық;
-150-200 гірімшік;
-3 жұмыртқа;
– ақжелкен;
-2 стақан шарап;
– 2 тісше сарымсақ;
– май;
– қара бұрыш, тұз

Дайындалуы: саумалдықты жақсылап жуып, аздаған майға бұқтырып алыңыз. Талғамыңызға қарай тұз бен бұрыш қосыңыз. Жұмыртқаға ақжелкен, ірімшік, тұз бен бұрыш қосып, омлет пісіріңіз. Үндік етін тоқпақтап, тұз, бұрыш, сарымсақ жағыңыз. Еттің үстіне омлетті салып, оның бетіне саумалдықты қойыңыз. Саумалдықтың үстінен балықтың етін салыңыз. Етті орама етіп орап, жіппен байлап, қуырыңыз. Қуыру барысында айналдыра отырып, қызартып қуырыңыз. Қызарған соң 1 стақан шарап құйыңызда, бетін жауып, шарап буға айналғанша бұқтырыңыз. Содан соң ораманы аударып, тағы бір стақан шарап құйыңыз. Ас болсын!

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Жасушаның химиялық құрамы

Жоспар 1 Ағзалық заттар 2 Бейағзалық заттар Ағзалық заттармен адамзат өте ертеден…

5 өнертабыстардың олар әлемді өзгертті, Плуг, Шам, Интернет, Компьютер, Доңғалақ

5 өнертабыстардың олар әлемді өзгертті Плуг Салыстырғанда жылтыр электрондық өнертабыстар, өмірімізге бүгін,…

Шаттық салаты

Қажетті өнімдер: – 2 тал тауық саны; – 4 жұмыртқа; -15 тал…

Этикалық идеялардың тарихи даму кезеңдері

Шындықты моральдық тұрғыдан сезіну тәжірибесін қорытқан философиялық білімнің ерекше саласы этика деп…