Қурамы:
-1 кг үндік филесі;
-100 г балықтың филесі;
– 200-300 г саумалдық;
-150-200 гірімшік;
-3 жұмыртқа;
– ақжелкен;
-2 стақан шарап;
– 2 тісше сарымсақ;
– май;
– қара бұрыш, тұз

Дайындалуы: саумалдықты жақсылап жуып, аздаған майға бұқтырып алыңыз. Талғамыңызға қарай тұз бен бұрыш қосыңыз. Жұмыртқаға ақжелкен, ірімшік, тұз бен бұрыш қосып, омлет пісіріңіз. Үндік етін тоқпақтап, тұз, бұрыш, сарымсақ жағыңыз. Еттің үстіне омлетті салып, оның бетіне саумалдықты қойыңыз. Саумалдықтың үстінен балықтың етін салыңыз. Етті орама етіп орап, жіппен байлап, қуырыңыз. Қуыру барысында айналдыра отырып, қызартып қуырыңыз. Қызарған соң 1 стақан шарап құйыңызда, бетін жауып, шарап буға айналғанша бұқтырыңыз. Содан соң ораманы аударып, тағы бір стақан шарап құйыңыз. Ас болсын!

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Туған жерім- мақтанышым, шығарма

Туған жерім- мақтанышым «Туған жер-алтын бесігім» дегендей, туған жерсіз адамның күні жоқ.…

Ұғымдар: жеке тұлға – қызметінің мәні – тұлғалық – тұлғалық

Ұғымдар: жеке тұлға – қызметінің мәні – тұлғалық – тұлғалық. Адам, индивид,…

Кәсіпорынның табысы мен пайдасы

Кәсіпорынның табысы мен пайдасы ТАБЫС ДЕГЕНІМІЗ НЕ? Шетелдік тәжірибеде «табыстар» ұғымы келесідей…

Жануарлардың қора-жайларында көмірқышқыл газы мөлшерін анықтау

Зтс 5  Бақылау сұрақтары: 1көмір қышқыл газының үлесін анықтау  ЖАНУАРЛАР ҚОРА-ЖАЙЛАРЫНДА КӨМІРҚЫШҚЫЛ…