! Үзбе қамырлы сорпа
Қажетті өнімдер: 500 г тауық еті, 1 сәбіз, 1 пияз, 1 жумыртқа, 6 і тал ақжелкен, қара бұрыш, 3-4 картоп, 50-70 г балдыркөк, 1 стақан ұн, 50 мл су, 1-2 лавр жапырағы, талғамыңызға қарай тұз
Дайындалуы: тауықтың етін жуып, кастрөлге салып, су құйып, қайнағанға дейін алып барыңыз. Отты бәсеңдетіп, сорпа дайын болғанша қайнатыңыз. Арасында көбігін алып отырыңыз. Сорпа дайын болған соң, етті алыңыз. Картоп, сәбіз, пияз және балдыркөк тамырын аршып, жуыңыз. Картопты төртбұрыштап турап, сорпаға қосып, 7-8 минут қайнатыңыз. Пиязды ұсақ текшелерге турап, өсімдік майына қуырып алыңыз. Сәбіз бен балдыркөкті таяқшалап тураңыз. Сәбізді пиязға қосып, бәсең отта 5 минут қуырыңыз. Қуырылған көкөністерді картопты сорпаға қосып, 3 минут қайнатыңыз. Лавр жапырағын қосыңыз. Жұмыртқа, ұн және судан қамыр илеп, қамырды шай қасықпен үзіп алып, сорпаға салыңыз. 8 минут қайнатыңыз. Дәмдеуіштер, бұрыш және тұз қосыңыз. Дастарқанға ұсынар алдын ұсақтап туралған ақжелкен қосыңыз.
балдыркөк- сельдерей
текшелеп турау – нарезать кубиками

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Аспан денелері атауларының концептуалды өрісі

Тақырыбы: Аспан денелері атауларының концептуалды өрісі Кіріспе……………………………………………………………………………………………………  Когнитивтік лингвистиканың теориялық негізіі…………………………….. Когнитивтік…

Мұқағали Мақатаев шығармашылығы балалардың көзімен

«Мұқағали Мақатаев шығармашылығы балалардың көзімен.»   (1 слайд) Мұқағали Мақатаев- қазақ тарихындағы ең…

Патологиялық анатомияның даму тарихы

ЖОСПАР І Кіріспе ІІ Негізгі бөлім Көне замандағы патологиялық анатомия; Патологиялық анатомия…

«ЭКОНОМИСТ-БУХГАЛТЕР» мамандығы

Менің таңдауым: «ЭКОНОМИСТ–БУХГАЛТЕР» мамандығы. Бухгалтерлік есеп-бұл өнер. Талант пен шыдамдылықты қажет ететін…