Қажетті өнімдер:
– 3 кг сиыр еті (болмаса шошқа еті);
– 0,5 стақан анар нәрі (жаңа сығылған);
– 0,5 стақан құрғақ қызыл шарап;
-1 орта көлемдегі лимон;
– 4 орташа көлемдегі пияз;
-1 ас қасық тұз;
-1 шай қасық хмель-сунель;
– 3 ас қасық зәйтүн майы;
– қалампыр және қара, қызыл бұрыш;
– бірнеше тасшөп (тимьян) және тмин дәндері.
Дайындалуы:
– Кәуап тұздығын бір күн бұрын жасай-ды. Етті жұдырықтай қылып кесіңіз. Эмаль-ды кастрөлге салыңыз. Еттің жұмсақ әрі сүйексіз болғаны жақсы.
– Пияз бен лимонды сақиналап турап, еттің үстіне салыңыз. Етпен жақсылап үстіне нығыздап басыңыз. Содан соң шарап пен анар сусынын ңосып, араластырыңыз. Бұл жолы нығыздап басудың қажеті шамалы. Үстіне зәйтүн майын айналдыра құйыңыз.
– Тұзды алғашңы күні салушы болмаңыз! Себебі ол еттің барлық суын өзіне тартып алады. 12 сағаттан артың маринадтаңыз.
– Ертесіне тұзды пісіруге жарты сағат қалғанда араластырып, отты көбірек жағып, шоғына кәуапты пісіріңіз.
– Соус ретінде әдеттегі пияз бен сіркесуді пайдалансаңыз болады. Грузин кәуабы дайын!