Қажетті өнімдер:
– 2 картоп;
– 200 г асқабәк;
-1 бас пияз;
-1 сәбіз;
-150-200 г сарымай;
– 50 г қатты ірімшік;
-150 г кілегей (15%);
-1 батон.
Дайындалуы:
Аршылған асқабақты төртбұрыштап тураңыз. Картоп, сәбіз, пиязды да солай тураңыз. Картоп пен асқабақтың мөлшері бірдей болуы керек. Барлың көкөністерді кастрөлге салыңыз. Су құйыңыз. Судың деңгейі көкөністерден 2-Зсм жоғары болсын. Үйде жас бала болмаса, сәбіз бен пиязды қуырып қоссаңыз да болады. Тұз қосып, көкөністер піскенше 15-20 минут қайнатыңыз. Көкөністерді блендерге салып, езіңіз. Енді сорпаны арықарай дайындаудың 2 нұсқасы бар.
Бірінші нұсқа:
Езілген көкөністерге І кГ 200 мл көкөніс қайнаған , судан қосып, езу керек. Отқа қойып, сарымайдың бір кесегін қосыңыз. Қайнатудың ңажеті жоқ, ■ ысыса болды. Содан ■ соң сорпаны тәрелкеге құйыңыз. Ірі көзді үккіштен өткен ірімшікті қосыңыз. ■
Екінші нұсқа:
Езілген көкөністерге бО мл ■ көкөніс қайнаған суды ңосып ■ езіңіз. Кілегейді қыздырып, ■ сорпаға ңосыңыз. Қоспаны отқа қойып, қайнатыңыз. Сорпаға кептірілген нан дайындаңыз. ■ Ол үшін батонды төртбұрыштап И| тураңыз.Табада немесе духовкада қуырып, сорпаға қосыңыз. ( Ұсынаралдындаекі нұсқағада» аскөк турап қосыңыз.