Қажетті өнімдер:
– 2 картоп;
– 200 г асқабәк;
-1 бас пияз;
-1 сәбіз;
-150-200 г сарымай;
– 50 г қатты ірімшік;
-150 г кілегей (15%);
-1 батон.
Дайындалуы:
Аршылған асқабақты төртбұрыштап тураңыз. Картоп, сәбіз, пиязды да солай тураңыз. Картоп пен асқабақтың мөлшері бірдей болуы керек. Барлың көкөністерді кастрөлге салыңыз. Су құйыңыз. Судың деңгейі көкөністерден 2-Зсм жоғары болсын. Үйде жас бала болмаса, сәбіз бен пиязды қуырып қоссаңыз да болады. Тұз қосып, көкөністер піскенше 15-20 минут қайнатыңыз. Көкөністерді блендерге салып, езіңіз. Енді сорпаны арықарай дайындаудың 2 нұсқасы бар.

Бірінші нұсқа:
Езілген көкөністерге І кГ 200 мл көкөніс қайнаған , судан қосып, езу керек. Отқа қойып, сарымайдың бір кесегін қосыңыз. Қайнатудың ңажеті жоқ, ■ ысыса болды. Содан ■ соң сорпаны тәрелкеге құйыңыз. Ірі көзді үккіштен өткен ірімшікті қосыңыз. ■
Екінші нұсқа:
Езілген көкөністерге бО мл ■ көкөніс қайнаған суды ңосып ■ езіңіз. Кілегейді қыздырып, ■ сорпаға ңосыңыз. Қоспаны отқа қойып, қайнатыңыз. Сорпаға кептірілген нан дайындаңыз. ■ Ол үшін батонды төртбұрыштап И| тураңыз.Табада немесе духовкада қуырып, сорпаға қосыңыз. ( Ұсынаралдындаекі нұсқағада» аскөк турап қосыңыз.

 

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Электролит және бейэлектролит ерітінділердің коллигативтік қасиеттері

Электролит және бейэлектролит ерітінділердің коллигативтік қасиеттері Жоспар: I.Ерiтiндiлер Ағза тiршiлiгiндегi ерiтiндiлердiң маңызы.…

Машина жасау технологиясы мамандығы

«Мен таңдаған мамандық» Мамандығы: 07150100 – «Машина жасау технологиясы (түрлері бойынша)» 2…

Бензин. Семей жанар-жағармай құю станцияларындағы бензин сапалары.

МҰНАЙ — негізінен әртүрлі молекулалық массадағы көмірсутектердің күрделі қоспасынан және басқа да…

Қазақстандағы ұлттық менджменттің ерекшеліктері

1.Кіріспе. 2.Менеджменттің даму тарихы. 3.Бихевиористік (мінез-құлық) мектебі. Х-ХІІ ғасырларда басқару саласындағы Қазақ…