Ңажетті өнімдер:
Өнімдер 4-5 порцияға арналған.
– 4 тал тауықтың саны;
– 1 лавр жапырағы;
– 1 бас үлкен пияз;
– 0,5 шай қасық қүрғақ тасшөп;
– 200 мл майлы кілегей;
– 300 г қозықүйрық;
– 1 ас қасық үн;
– тұз.

Дайындалуы:
Тауық еті мен лавр жапырағын кастрөлге салыңыз. 1,2 литр су құйыңыз. ¥2 шай ңасыңтұз ңосып, отңа ңойыңыз. Бір бұрң етіп ңайнаған соң, отты азайтыңыз. Көбігін алып, ңаңпағын жауып, тауың еті піскенше 30-35 минут ңайнатыңыз. Піскен етті алып, суытып ңойыңыз. Сорпаны сүзіңіз. Таза кастрөлге 1 ас ңасың өсімдік майын ңұйыңыз. Ұсаңтап туралған пиязды салып, орташа жанған отта 4-5 минут ңуырыңыз. Содан кейін тасшөп пен жолаңшалап туралған ңозыңұйрыңты қосыңыз. Саңырауқұлақ піскенше 5-7 минут ңуырыңыз. Ұн ңосып, 1 минуттай қуырыңыз. Сүзілген сорпаны құйыңыз. Тұз қосыңыз. Отқа ңойып, ңайнатыңыз. Бәяужанған отта 10 минут қайнатыңыз. Тауық етін терісінен аршып, сүйректерін алып тастаңыз. Етті шағын бөліктерге бөліңіз. Кастрөлге кілегей мен етті салыңыз. Тағы да бір қайнатып алып, отты сөндіріңіз. Сорпаға аскөк сеуіп, дастарқанға ұсыныңыз.

1 comment
Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Бассүйек-мидың жабық жарақаты (мидың шайқалуы, мидың соғылуы, бассүйекішілік гематомалар)

 ЦРЗ (Республиканский центр развития здравоохранения МЗ РК) Версия: Архив – Аурулардың диагностикасы…

Үй жағдайында сабын қайнату

Үй жағдайында сабын қайнату – өте жағымды және шығармашылық процесс. Себебі, сіз…

Өз мамандығымның арқасында еліме жасар қызметім

Бұл жобаның тақырыбы: Өз мамандығымның арқасында еліме жасар қызметім. Біріншіден жобамды бастамас…

Ұңғыларда парафин шөгінділердің алдын-алу және оларды жою есептері

2  Ұңғыларда парафин шөгінділердің алдын-алу және оларды жою есептері.         2.1 Қабатты…