Ңажетті өнімдер:
Өнімдер 4-5 порцияға арналған.
– 4 тал тауықтың саны;
– 1 лавр жапырағы;
– 1 бас үлкен пияз;
– 0,5 шай қасық қүрғақ тасшөп;
– 200 мл майлы кілегей;
– 300 г қозықүйрық;
– 1 ас қасық үн;
– тұз.

Дайындалуы:
Тауық еті мен лавр жапырағын кастрөлге салыңыз. 1,2 литр су құйыңыз. ¥2 шай ңасыңтұз ңосып, отңа ңойыңыз. Бір бұрң етіп ңайнаған соң, отты азайтыңыз. Көбігін алып, ңаңпағын жауып, тауың еті піскенше 30-35 минут ңайнатыңыз. Піскен етті алып, суытып ңойыңыз. Сорпаны сүзіңіз. Таза кастрөлге 1 ас ңасың өсімдік майын ңұйыңыз. Ұсаңтап туралған пиязды салып, орташа жанған отта 4-5 минут ңуырыңыз. Содан кейін тасшөп пен жолаңшалап туралған ңозыңұйрыңты қосыңыз. Саңырауқұлақ піскенше 5-7 минут ңуырыңыз. Ұн ңосып, 1 минуттай қуырыңыз. Сүзілген сорпаны құйыңыз. Тұз қосыңыз. Отқа ңойып, ңайнатыңыз. Бәяужанған отта 10 минут қайнатыңыз. Тауық етін терісінен аршып, сүйректерін алып тастаңыз. Етті шағын бөліктерге бөліңіз. Кастрөлге кілегей мен етті салыңыз. Тағы да бір қайнатып алып, отты сөндіріңіз. Сорпаға аскөк сеуіп, дастарқанға ұсыныңыз.

4 comments
  1. Simply desire to say your article is as astounding.
    The clearness in your put up is simply cool and i can think you are an expert on this subject.
    Well together with your permission let me to seize your RSS feed to stay up to date with approaching post.
    Thank you a million and please carry on the rewarding work.

    Feel free to surf to my blog web site

  2. Greetings from Colorado! I’m bored at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break.
    I really like the knowledge you provide here and can’t wait to
    take a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded
    on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, very good blog!

    Feel free to surf to my website; web page

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Оқу және емдік мекемелерде алдын алу бағдарламаларын ұйымдастыру принциптері, дәріс

Оқу және емдік мекемелерде алдын алу бағдарламаларын ұйымдастыру принциптері «5- дәріс»  Бұл…

Жалпы білім беру мектебінде оқушылармен ұлттық оркестрді ұйымдастыру, дипломдық жұмыс

ДИПЛОМДЫҚ ЖҰМЫС Жалпы білім беру мектебінде оқушылармен ұлттық оркестрді ұйымдастыру МАЗМҰНЫ  Кіріспе……………………………………………………………………………………………………………….…

Құрақ түрлері, символдық мәнге ие болуы, оның ұлттық болмысымызды бейнелейтін заттарда көрініс табуы

Бір ғұламаның айтқан: «Ынта болса, мақсатқа жеткізер жүз түрлі жол табылады, ынта…

Сексеуіл – қасиетті ағаш

Мазмұны Кіріспе Негізгі бөлім Тұщықұдық ауылының жер бедері туралы сипаттама І)  кіріспе…