Шоколад әлемі
1 1 шілде – Бүкіләлемдік шоколад күні
5 минутта дайын болатын Тирамису
Қажетті өнімдер:
– 200 мл кілегей;
– 1 ас қасық қант ұнтағы;
– 40 г шоколад пен жаңғақтан жасалған сықпа;
– 200 г Маскарпоне кілегейлі ірімшігі;
– ванильді балмұздақ;
– «Савоярди» печеньесі;
– кофе;
– шоколад.
Дайындалуы:
Ванильді балмұздақты алдын алатоңазытңыштан шығарып ңойыңыз. Кілегейге 1 ас ңасың ңант ұнтағын ңосып, езіңіз. Кілегейлі ірімшікке шо-колад сыңпасын ңосып, араластырыңыз. Осы массаға езілген кілегейді ңосыңыз. Жаңсылап араластырыңыз. Алдын ала кофені дайындап ңойыңыз. Каласаңыз, аздап ңант ңосуға болады. «Савоярди» печеньесін дайындап алыңыз. Егер бұл печеньетабылмаса, өзіңізсүйікті рецептіңіз бойынша дайындаған жұңа бисквит қабатымен алмастырсаңыз болады. Бисквиттен десертті са-латын стаңананың көлеміндей дөңгелектер ойып, печеньесияңты пайдаланыңыз. Печеньені кофеге малып, екіге бөліп, стаңанныңтүбінесалыңыз. Үстіне ванильді балмұздаңтан салыңыз. Оның үстіне шоколад пен кілегейден тұратын кремді салыңыз. Содан соң тағы да балмұздаңтан салыңыз. Крем ңабатымен аяңтаңыз. Бетіне шоколад үгіндісін себіңіз. Десертдайын.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Педагогтың педагогикалық құзыреттілігі және оның құрылымы

  1.11.Педагогтың педагогикалық құзыреттілігі және оның құрылымы   Ұстаздың педагогикалық шеберлігі мен кәсібилігінің айырылмас…

Ұйымның қаржылық жағдайын талдау

12 тақырып ҰЙЫМНЫҢ ҚАРЖЫЛЫҚ ЖАҒДАЙЫН ТАЛДАУ 12.1. Ұйымның қаржылық жағдайын талдаудың міндеті…

Жүрек жылуы жоба

Жобаның мақсаты: Балалардың бойында патриоттық сезімді тәрбиелеу; Еңбекке деген сүйіспеншілікті  ояту; Өзінің…

Асбұршақ сорпасы

Қажетті өнімдер: Өнімдер 6 порцияға арналған. – 500 г кептірілген тауық еті;…