Қажетті өнімдер:
Өнімдер 6 порцияға арналған. – 500 г кептірілген тауық еті;
– 500 г қурғақ асбуршақ;
– 5-6 картоп;
– 1 сәбіз;
– 1 бас пияз;
– 2-3 тісше сарымсақ;
– 2 ас қасық қыша;
– 1 бума аскөк;
– 1 бума ақжелкен;
– тұз.

Дайындалуы:
Асбұршақты жуып, үстіне суың су ңұйып, 4-5 сағат ңойып ңойыңыз. Тауың етін бөліктерге бөліңіз. Үстіне 3 л су ңұйып, 15 минут қайнатыңыз. Етті алып, тураңыз. Кастрөлге асбұршаңты салып, 30 минут қайнатыңыз. Содан кейін төртбұрыштап туралған картопты салып, тағы да 20 ми-нут ңайнатыңыз. Осы уақытта өсімдік майына ұсақтап төртбұрыштап туралған пияз бен сәбізді ңызартып ңуырыңыз. Қуырылған соң кастрөлге сорпаның үстіне салыңыз. Туралған етті де қайта сорпаға салыңыз. Қышадан ңосыңыз. Аскөк пен сарымсақты ұсаңтап тураңыз. Сорпаға ңосып, 1-2 минуг қыздырыңыз. Ұсынар алдында 30 минут қойып ңойыңыз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Балам – менің баға жетпес байлығым, Тренинг

Тақырыбы: «Балам – менің баға жетпес байлығым» Мақсаты: Бала тәрбиесі дамуындағы басты рөл атқарушы…

Адам экологиясы, қолданбалы курс

Қолданбалы курс Адам экологиясы Түсінік хат Бүгінгі таңда білім беру саласын жеке…

ҚР қылмыстық атқару құқығы, дәріс жоспарлары

1-дәріс. ҚР қылмыстық атқару құқығының түсінігі пәні және курс жүйесі. Қылмыстық-атқару саясаты…

Легирлеу процесін ұйымдастыру және жүруі, дәріс

№ 13 дәріс. Легирлеу процесін ұйымдастыру және жүруі Механикалық легирлеу негізінде қайталанатын…