Қажетті өнімдер:
Өнімдер 6 порцияға арналған. – 500 г кептірілген тауық еті;
– 500 г қурғақ асбуршақ;
– 5-6 картоп;
– 1 сәбіз;
– 1 бас пияз;
– 2-3 тісше сарымсақ;
– 2 ас қасық қыша;
– 1 бума аскөк;
– 1 бума ақжелкен;
– тұз.

Дайындалуы:
Асбұршақты жуып, үстіне суың су ңұйып, 4-5 сағат ңойып ңойыңыз. Тауың етін бөліктерге бөліңіз. Үстіне 3 л су ңұйып, 15 минут қайнатыңыз. Етті алып, тураңыз. Кастрөлге асбұршаңты салып, 30 минут қайнатыңыз. Содан кейін төртбұрыштап туралған картопты салып, тағы да 20 ми-нут ңайнатыңыз. Осы уақытта өсімдік майына ұсақтап төртбұрыштап туралған пияз бен сәбізді ңызартып ңуырыңыз. Қуырылған соң кастрөлге сорпаның үстіне салыңыз. Туралған етті де қайта сорпаға салыңыз. Қышадан ңосыңыз. Аскөк пен сарымсақты ұсаңтап тураңыз. Сорпаға ңосып, 1-2 минуг қыздырыңыз. Ұсынар алдында 30 минут қойып ңойыңыз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Менің Отаным – Қазақстан, үш тілде шығарма

Қалдықсыз өндіріс – экологиялық мәселелердің шешудің бір жолы

Қалдықсыз өндіріс Қалдықсыз өндіріс — өндіріс барысында табиғатқа зиянды қалдықтар шығарылмайтын процесс.…

Қазақша күрес

Қазақ күресінің тарихы ұлтымыздың өмір тарихымен тығыз байланысты. Балуандардың күш сынасуы ат…

Приложение для мест, где можно провести время в одиночку или с компанией 

Приложение для мест, где можно провести время в одиночку или с компанией …