Қажетті өнімдер:
Өнімдер 6 порцияға арналған. – 500 г кептірілген тауық еті;
– 500 г қурғақ асбуршақ;
– 5-6 картоп;
– 1 сәбіз;
– 1 бас пияз;
– 2-3 тісше сарымсақ;
– 2 ас қасық қыша;
– 1 бума аскөк;
– 1 бума ақжелкен;
– тұз.
Дайындалуы:
Асбұршақты жуып, үстіне суың су ңұйып, 4-5 сағат ңойып ңойыңыз. Тауың етін бөліктерге бөліңіз. Үстіне 3 л су ңұйып, 15 минут қайнатыңыз. Етті алып, тураңыз. Кастрөлге асбұршаңты салып, 30 минут қайнатыңыз. Содан кейін төртбұрыштап туралған картопты салып, тағы да 20 ми-нут ңайнатыңыз. Осы уақытта өсімдік майына ұсақтап төртбұрыштап туралған пияз бен сәбізді ңызартып ңуырыңыз. Қуырылған соң кастрөлге сорпаның үстіне салыңыз. Туралған етті де қайта сорпаға салыңыз. Қышадан ңосыңыз. Аскөк пен сарымсақты ұсаңтап тураңыз. Сорпаға ңосып, 1-2 минуг қыздырыңыз. Ұсынар алдында 30 минут қойып ңойыңыз.