Қажетті өнімдер: Қамырын дайындау үшін:
-1,5 стақан (150-160г) ұн;
– 0,5 стақан қант;
-1 ас қасық қамыр қопсытқыш;
-100-125 г сарымай.
Ірімшікті қоспа үшін:
– 450-500 г ірімшік;
– 0,75-1 стақан қаймақ;
– 3 жұмыртқа;
– 0,5 стақан қант (немесе қалауыңызға қарай 1 ас қасық ванильді қант);
– қалауыңыз бойынша төртбұрышталып туралған мейіз немесе кептірілген өзге жеміс.
Дайындалуы:
Ерітілген сарымайды қантпен араластырыңыз.Ұнды қамыр қопсытқышпен араластырып, сарымайды құйыңыз. Өнімнің барлығын қолыңызбен илеңіз. Осылайша қамырдайын болады. Ірімшікке қаймақ пен жұмыртқаның сарысын қосып, жақсылап араластырыңыз. Жұмыртқаның ақуызын қантпен көпіршігенше араластырыңыз. Ақуыз бен ірімшікті мұқият араластырыңыз.
Пісіруге арналған қалыптың 2/3 бөлігіне қамырды салыңыз. Беткі қабатына ақуызды-ірімшікті сұйықтықты жағып, қалған ірімшікті бетіне себіңіз. 180°-қа дейін қыздырылған пешке салып, 25-30 минутқа қойыңыз.