Қажетті өнімдер: Қамырын дайындау үшін:
-1,5 стақан (150-160г) ұн;
– 0,5 стақан қант;
-1 ас қасық қамыр қопсытқыш;
-100-125 г сарымай.
Ірімшікті қоспа үшін:
– 450-500 г ірімшік;

– 0,75-1 стақан қаймақ;
– 3 жұмыртқа;
– 0,5 стақан қант (немесе қалауыңызға қарай 1 ас қасық ванильді қант);
– қалауыңыз бойынша төртбұрышталып туралған мейіз немесе кептірілген өзге жеміс.

Дайындалуы:
Ерітілген сарымайды қантпен араластырыңыз.Ұнды қамыр қопсытқышпен араластырып, сарымайды құйыңыз. Өнімнің барлығын қолыңызбен илеңіз. Осылайша қамырдайын болады. Ірімшікке қаймақ пен жұмыртқаның сарысын қосып, жақсылап араластырыңыз. Жұмыртқаның ақуызын қантпен көпіршігенше араластырыңыз. Ақуыз бен ірімшікті мұқият араластырыңыз.
Пісіруге арналған қалыптың 2/3 бөлігіне қамырды салыңыз. Беткі қабатына ақуызды-ірімшікті сұйықтықты жағып, қалған ірімшікті бетіне себіңіз. 180°-қа дейін қыздырылған пешке салып, 25-30 минутқа қойыңыз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Салаттар. Руккола, тауық еті және кокөністерден жасалған салат

Қажетті өнімдер: – 70 г руккола; – 200 г асылған тауык, еті;…

Бруней туралы ақпарат

I деңгей Бруней Орналасқан жері ¨Оңтүстік-Шығыс Азиядағы Калимантан аралында орналасқан және Малайзия территориясының 30 шақырымдық телімімен…

Күн сәулесінің атмосферада жұтылуы және оған байланысты әрекеттесуі

Күн сәулесінің атмосферада жұтылуы және оған байланысты Әрекеттесуі Күн сәулесінің энергиясың Жер…

Жәндіктер туралы жұмбақтар

Жәндіктер туралы жұмбақтар Бар екен бір мақұлық ұннан майда, Өз басын айдайды…