Қажетті өнімдер: Қамырын дайындау үшін:
-1,5 стақан (150-160г) ұн;
– 0,5 стақан қант;
-1 ас қасық қамыр қопсытқыш;
-100-125 г сарымай.
Ірімшікті қоспа үшін:
– 450-500 г ірімшік;

– 0,75-1 стақан қаймақ;
– 3 жұмыртқа;
– 0,5 стақан қант (немесе қалауыңызға қарай 1 ас қасық ванильді қант);
– қалауыңыз бойынша төртбұрышталып туралған мейіз немесе кептірілген өзге жеміс.

Дайындалуы:
Ерітілген сарымайды қантпен араластырыңыз.Ұнды қамыр қопсытқышпен араластырып, сарымайды құйыңыз. Өнімнің барлығын қолыңызбен илеңіз. Осылайша қамырдайын болады. Ірімшікке қаймақ пен жұмыртқаның сарысын қосып, жақсылап араластырыңыз. Жұмыртқаның ақуызын қантпен көпіршігенше араластырыңыз. Ақуыз бен ірімшікті мұқият араластырыңыз.
Пісіруге арналған қалыптың 2/3 бөлігіне қамырды салыңыз. Беткі қабатына ақуызды-ірімшікті сұйықтықты жағып, қалған ірімшікті бетіне себіңіз. 180°-қа дейін қыздырылған пешке салып, 25-30 минутқа қойыңыз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Саяси ғылымның әлеуметтік-тарихи негізі.

Ежелгі Шығыстағы саяси ой (Мысыр,Қосөзен, Үндістан,Қытай) Антикалық саяси ой ( Ежелгі Грекия,…

Тау-кен экологиясы, дәріс жоспары

Су ресурстарын тиімді пайдалану және қорғау Дәрiстiң жоспары: Суды заңға сүйеніп қорғау…

Эндохирургиялық оталардың техникалық жабдықталуы

Эндохирургиялық оталардың техникалық жабдықталуы Кез келген хирургиялық араласу әрқашан арнайы құрал жабдықтарды…

Мыс өндірісінің шлактарын кешенді өңдеу, дәріс жоспары

3 дәріс Мыс өндірісінің шлактарын кешенді өңдеу Дәрістің конспектісі: Ауыр түсті металдар…