Шоколад әлемі
1 1 шілде – Бүкіләлемдік шоколад күні
5 минутта дайын болатын Тирамису
Қажетті өнімдер:
– 200 мл кілегей;
– 1 ас қасық қант ұнтағы;
– 40 г шоколад пен жаңғақтан жасалған сықпа;
– 200 г Маскарпоне кілегейлі ірімшігі;
– ванильді балмұздақ;
– «Савоярди» печеньесі;
– кофе;
– шоколад.
Дайындалуы:
Ванильді балмұздақты алдын алатоңазытңыштан шығарып ңойыңыз. Кілегейге 1 ас ңасың ңант ұнтағын ңосып, езіңіз. Кілегейлі ірімшікке шо-колад сыңпасын ңосып, араластырыңыз. Осы массаға езілген кілегейді ңосыңыз. Жаңсылап араластырыңыз. Алдын ала кофені дайындап ңойыңыз. Каласаңыз, аздап ңант ңосуға болады. «Савоярди» печеньесін дайындап алыңыз. Егер бұл печеньетабылмаса, өзіңізсүйікті рецептіңіз бойынша дайындаған жұңа бисквит қабатымен алмастырсаңыз болады. Бисквиттен десертті са-латын стаңананың көлеміндей дөңгелектер ойып, печеньесияңты пайдаланыңыз. Печеньені кофеге малып, екіге бөліп, стаңанныңтүбінесалыңыз. Үстіне ванильді балмұздаңтан салыңыз. Оның үстіне шоколад пен кілегейден тұратын кремді салыңыз. Содан соң тағы да балмұздаңтан салыңыз. Крем ңабатымен аяңтаңыз. Бетіне шоколад үгіндісін себіңіз. Десертдайын.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Робототехника- дәстүр, даму және инновация

Робототехника- дәстүр, даму және инновация тақырыбындағы жобасы Жоспар: Кіріспе. Робототехника туралы түсінік.…

Ұзақ өмір сүрудің сырлары 

Ұзақ өмір сүрудің сырлары  № Қазақша Орысша Ағылшынша 1 Сәлем, Әйгерім! Мұнда…

Техникалық термодинамика және химиялық өндірістің энерготехнологиясы, тест жауабымен

Техникалық термодинамика және химиялық өндірістің энерготехнологиясы $$$ 1 Термодинамиканың бөлімдері: A) жалпы…

Қарбыз туралы мағлұмат

Қарбыз Тәтті, хош иісті, шырынды қарбыз кімнің де болсын жаз мезгілінде ең…