Сәбіз торты
Қажетті өнімдер:
– 150 г ұн;
– 8 ас қасык, өсімдік майы;
– 1 стақан қант;
– 1 стақан жемісімен шырын;
– 100 г грек жаңғағы;
– 150 г сәбіз;
– қамыр қопсытқыш;
– ваниль; – тұз.
Дайындалуы:
Жаңғақты духовкада қуырып алыңыз. Қантқа май қосып, араластырыңыз. Шырын құйыңыз. Сәбізді ұсақ көзді үккіштен өткізіңіз. Жаңғақты блендермен үгітіп алыңыз. Бірнеше жаңғақты тортты безендіруге қалдырып қойыңыз. Үгітіліген жаңғақты қоспаға қосып, араластырыңыз. Ұнға қамыр қопсытқыш пен ваниль қосып, араластырыңыз. Барлығын біріктіріп, араластырыңыз. Қамырды қалыпқа құйып, алдын ала қыздырып қойған духовкада пісіріңіз. 200 градуста 40 минут пісірсеңіз болады. Дайын болған тортты қалыптан алмастан суытыңыз. Содан кейін тордың үстіне суытыңыз. Өз қалауыңызша безендіруге болады. Тортты екі қабат етіп кесіп, арасына қант ұнтағы қосылып езілген сарымай жақсаңыз болады. Алмадан езбе жасап жақсаңыз да болады.

1 comment
Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Ана тілін білмеген, халқын сүйіп жарытпас

АНА ТІЛІН БІЛМЕГЕН, ХАЛҚЫН СҮЙІП ЖАРЫТПАС Біздің өмірімізде тағы да бір тарихи…

Қайта минералдану терапияның әдістері және заттары

Қайта минералдану терапияның әдістері және заттары Жоспары КІРІСПЕ НЕГІЗГІ БӨЛІМ РЕМИНЕРАЛДАНУ  ТЕРАПИЯНЫҢ…

Кәсіпорынның негізгі және айналым қорлары(курстық жоба эконом)

Мазмұны Кіріспе ………………………………………………………………………………………………3 I Кәсіпорынның негізгі және айналым қорлары…………………………………..4 1.1 Айналым қоры…

Стандарттау бойынша халықаралық ұйым

Стандарттау бойынша халықаралық ұйым (ISO); Халықаралық стандарттау ұйымы (ИСО) – халықаралық стандарттарды…