Қажетті өнімдер:
– 300 г тауық еті;
-4 бас пияз;
-100 г қаймақ;
-100 г майонез;
-1 ас қасық қыша;
-1 жұмыртқа;
– 2 қызанақ;
– қажетінше тұз, бұрыш;
– 2 жұқа лаваш.
Дайындалуы:
Тауық етін еттартқыштан өткізіңіз. Пиязды да өткізіңіз. Тұз, бұрыш қосыңыз. Қызанақты тілімдеп тураңыз. Жеке ыдыста қаймақ, майонез, қышаны араластырыңыз. Ірімшікті ірі көзді үккіштен өткізіңіз. Лавашты жайыңыз. Екіншісін біріншісінің шетінен 10 см шығарып жазыңыз. Соус жағыңыз. Фарш-ты тегістеп салыңыз. Тағы да соус жағыңыз. Қызанақтарды ортасына салыңыз. Оның үстіне ірімшік себіңіз. 1/3 бөлігін дайын тағамға себуге ңалдырыңыз. Беткі ңабатын соуспен майлаңыз. Ла-вашты ораңыз. Дөңгелек қалыпқа салыңыз. Қалған соусқа шикі жұмыртқа қосып, езіңіз. Осы қоспамен лавашты майлаңыз. Духовкада 20 минут пісіріңіз. Қалған ірімшікті себіңіз. Тағы да 10 минут пісіріңіз.
қыша – горчица