Картопты салат
Қажетті өнімдер: 4 ас қасық ас сіркесуы, 750 г картоп, 100 мл көкөніс сорпасы, 1 шым-шым құмшекер, қара бұрыш, 1 бума көкпияз, 250 г түлкішек, 5 ас қасық өсімдік майы, тұз, 1 бума шнит пиязы
Дайындалуы: картопты жақсылап жуып, 20 минут қайнатыңыз. Суын төгіп, аздап суытыңыз. Қабығын аршып, жіңішке дөңгелектерге тураңыз. Тәрелкеге салыңыз. Пиязды аршып, шеңберлеп тураңыз. Түлкішек қозықұйрығын жуып, ірі етіп тураңыз. Табаға 2 ас қасық өсімдік майын құйып, қыздырыңыз. Май мен пиязды қуырып алыңыз. Тұздап, бұрыштаңыз. Қалған май, ас сіркесуы, көкөніс сорпасы, тұз, бұрыш және құмшекерден қоспа жасаңыз. Картопқа құйыңыз. Қуырылған пияз бен қозықұйрықты картоптың үстіне қойып, ұсақтап туралған шнит пиязымен сәндеңіз.