Қажетті өнімдер:
– 16 тал бақалшыққа ұқсайтын макарон өнімі;
– 150 г асшаян;
– 1 шағын қияр;
– ¥2 тал тәтті бұрыш;
– 2 ас қасық майонез;
– 2-3 тал райхан;
– тұз.
Дайындалуы:
Макаронды тұзды суда пісіріп алыңыз
бақалшық – ракушка райхан – базилик
Дайындалуы:
Макаронды тұзды суда пісіріп алыңыз. Қапшығында көрсетілген нұсңау бойын-ша пісіріңіз. Судан сүзіп алып, суытып ңойыңыз. Асшаяндар-ды тұзды суда 5 минут пісіріп алыңыз. Егер сіз асылып мұздатылған асшаян пайдалана-тын болсаңыз, тек ыстыңсуғаса-лып алуыңызға болады. Қабығын аршып, тураңыз. Қияр мен бұрышты ұсаңтап төртбұрыштап тураңыз. Майонез бен райхан жапыраңтарын блендердің ыды-сына салып, езіңіз. Асшаянды көкөністермен араластырыңыз. Тұзын ңосыңыз. Кеспелердің ішінетолтырыңыз. 1 шай ңасың соустан салыңыз. Аскөкпен безендіріңіз.
бақалшық – ракушка