«Кұмырсқа илеуі»
«Қазір «Муровейник» немесе «Чак-чак» деп аталып жүр. Түріне қарасаң, қалай жасалғанын бірден аңғара қоймайсыз. Алайда жасалуы өте оңай, көп уақыт та алмайды (сіздердің журналдарыңызда жарияланған болатын)».
Қамыры үшін:
– 200г сарымай
немесе марга-рин;
– қамыр
қопсытқыш;
-1,5-2 шай қасық
ас содасы
(сірке суымен);
– аздап туз;
-ұн.
Соус ретінде:
-1 құты қоюландырылған сүт. і
Дайындалуы:
1. Ұнға қамыр қопсытқышты қосып, бөлек араластырып аламыз.
2. Сарымай немесе маргаринді ерітіп, соданы, тұзды қосамыз. Жақсылап араластырамыз.
3. Оған ұнды қосып, қамырды шар формасында қатты қылып илейміз. 30-40 минут мұздатқышқа салып қоямыз.
4. Қамыр қатайған соң, жайлап еттартқыштан өткіземіз. Қатарымен формаға орналастырып, 180°С тепмературада 25-30 минуттай ыстық пеште пісіреміз. >
5. Дайын болған қамырды қолмен үгітіп, қоюландырылған сүтпен араластырамыз. Жаңғақ, ; мейіз қоссаңыз, ерекше дәмді болады.
Ескерту: Қоюландырылған сүтті алдымен қайнатып алу қажет.