«Кұмырсқа илеуі»
«Қазір «Муровейник» немесе «Чак-чак» деп аталып жүр. Түріне қарасаң, қалай жасалғанын бірден аңғара қоймайсыз. Алайда жасалуы өте оңай, көп уақыт та алмайды (сіздердің журналдарыңызда жарияланған болатын)».
Қамыры үшін:
– 200г сарымай
немесе марга-рин;
– қамыр
қопсытқыш;
-1,5-2 шай қасық
ас содасы
(сірке суымен);
– аздап туз;
-ұн.
Соус ретінде:
-1 құты қоюландырылған сүт. і
Дайындалуы:
1. Ұнға қамыр қопсытқышты қосып, бөлек араластырып аламыз.
2. Сарымай немесе маргаринді ерітіп, соданы, тұзды қосамыз. Жақсылап араластырамыз.
3. Оған ұнды қосып, қамырды шар формасында қатты қылып илейміз. 30-40 минут мұздатқышқа салып қоямыз.
4. Қамыр қатайған соң, жайлап еттартқыштан өткіземіз. Қатарымен формаға орналастырып, 180°С тепмературада 25-30 минуттай ыстық пеште пісіреміз. >
5. Дайын болған қамырды қолмен үгітіп, қоюландырылған сүтпен араластырамыз. Жаңғақ, ; мейіз қоссаңыз, ерекше дәмді болады.
Ескерту: Қоюландырылған сүтті алдымен қайнатып алу қажет.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Несепағардың жарақаты

Жоспары: —Кіріспе. Несепағар жарақаттары. —Негізгі бөлім. Несепағар жарақатының түрлері. Несепағардың жабық жарақаты…

Дәрігер мен науқастың тиімді қарым-қатынасына кедергі келтіретін бөгеттер

 Жоспар                   І. Кіріспе                  ІІ. Негізгі бөлім             Дәрігер– мейірбике– науқас…

Жәндіктер туралы жұмбақтар

Жәндіктер туралы жұмбақтар Бар екен бір мақұлық ұннан майда, Өз басын айдайды…

«Бұзық балаларымен төбелесіп қалатын жағдайлар да болды» :Тараздық блогер әкесінің TIK-TOK түсіруде ойының қалай өзгергендігін айтып берді

 «Бұзық балаларымен төбелесіп қалатын жағдайлар да болды» :Тараздық блогер әкесінің TIK-TOK түсіруде…