«Кұмырсқа илеуі»
«Қазір «Муровейник» немесе «Чак-чак» деп аталып жүр. Түріне қарасаң, қалай жасалғанын бірден аңғара қоймайсыз. Алайда жасалуы өте оңай, көп уақыт та алмайды (сіздердің журналдарыңызда жарияланған болатын)».
Қамыры үшін:
– 200г сарымай
немесе марга-рин;
– қамыр
қопсытқыш;
-1,5-2 шай қасық
ас содасы
(сірке суымен);
– аздап туз;
-ұн.
Соус ретінде:
-1 құты қоюландырылған сүт. і
Дайындалуы:
1. Ұнға қамыр қопсытқышты қосып, бөлек араластырып аламыз.
2. Сарымай немесе маргаринді ерітіп, соданы, тұзды қосамыз. Жақсылап араластырамыз.
3. Оған ұнды қосып, қамырды шар формасында қатты қылып илейміз. 30-40 минут мұздатқышқа салып қоямыз.
4. Қамыр қатайған соң, жайлап еттартқыштан өткіземіз. Қатарымен формаға орналастырып, 180°С тепмературада 25-30 минуттай ыстық пеште пісіреміз. >
5. Дайын болған қамырды қолмен үгітіп, қоюландырылған сүтпен араластырамыз. Жаңғақ, ; мейіз қоссаңыз, ерекше дәмді болады.
Ескерту: Қоюландырылған сүтті алдымен қайнатып алу қажет.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Туған жерім- мақтанышым, шығарма

Туған жерім- мақтанышым «Туған жер-алтын бесігім» дегендей, туған жерсіз адамның күні жоқ.…

Мыс өндірісінің шлактарын кешенді өңдеу, дәріс жоспары

3 дәріс Мыс өндірісінің шлактарын кешенді өңдеу Дәрістің конспектісі: Ауыр түсті металдар…

Ана тілін білмеген, халқын сүйіп жарытпас

АНА ТІЛІН БІЛМЕГЕН, ХАЛҚЫН СҮЙІП ЖАРЫТПАС Біздің өмірімізде тағы да бір тарихи…

Мұқағали Мақатаев поэтикасы

 Мұқағали Мақатаев поэтикасы. Мұқағалидің “Ильич”, “Ақ қайың әні”, “Ару-ана”, “Мавр”, “Аққулар ұйықтағанда”,…