«Кұмырсқа илеуі»
«Қазір «Муровейник» немесе «Чак-чак» деп аталып жүр. Түріне қарасаң, қалай жасалғанын бірден аңғара қоймайсыз. Алайда жасалуы өте оңай, көп уақыт та алмайды (сіздердің журналдарыңызда жарияланған болатын)».
Қамыры үшін:
– 200г сарымай
немесе марга-рин;
– қамыр
қопсытқыш;
-1,5-2 шай қасық
ас содасы
(сірке суымен);
– аздап туз;
-ұн.
Соус ретінде:
-1 құты қоюландырылған сүт. і
Дайындалуы:
1. Ұнға қамыр қопсытқышты қосып, бөлек араластырып аламыз.
2. Сарымай немесе маргаринді ерітіп, соданы, тұзды қосамыз. Жақсылап араластырамыз.
3. Оған ұнды қосып, қамырды шар формасында қатты қылып илейміз. 30-40 минут мұздатқышқа салып қоямыз.
4. Қамыр қатайған соң, жайлап еттартқыштан өткіземіз. Қатарымен формаға орналастырып, 180°С тепмературада 25-30 минуттай ыстық пеште пісіреміз. >
5. Дайын болған қамырды қолмен үгітіп, қоюландырылған сүтпен араластырамыз. Жаңғақ, ; мейіз қоссаңыз, ерекше дәмді болады.
Ескерту: Қоюландырылған сүтті алдымен қайнатып алу қажет.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Жаңартылған білім беру мазмұны бойынша білім мекемесін басқару жүйесі. слайд

Блокнот редакторы арқылы html-кодтар жазу

Блокнот редакторы арқылы html–кодтар жазу. Бұл материал толығымен html-сабағына арналған, ешқандай білімсіз…

Жер бетінің табиғаты тесттер жауабымен, география пәні

Жер бетінің табиғаты,халқы,оның шаруашылық әрекеті туралы ғылым: A) Геология B) Гидрология C)…

План ателье «Дом моды»

План ателье «Дом моды» Цель: открытие ателье по пошиву одежду в центре…