Қажетті өнімдер:
– 400 г сиыр еті;
– 8 картоп;
-1 болгар бұрышы;
– 2 бас пияз;
– 250 г шұжықты ірімшік;
– қажетінше тұз, бұрыш.

Дайындалуы:
4 құмыра дайындап алыңыз. Етті жуып, тураңыз. Құмыраның түбіне салыңыз. Ұнтаңталған ңара бұрыш салыңыз. Пиязды ұсаңтап тураңыз, еттің үстіне салыңыз. Болгар бұрышын ұсаңтап тураңыз. Пияздың үстіне салыңыз. Картопты тазалаңыз. Ұсаңтап төртбұрыштап тураңыз. Құмыраның үстіне салыңыз. Жеке ыдысңа су ңұйыңыз. Тұз ңосыңыз. Осы суды әр ңұмыраға ңұйыңыз. Ірімшікті үккіштен өткізіңіз. Картоптың үстіне салыңыз. Проти-веньге ңойып, ңаңпағын жабыңыз. 200 градуста ңызған духовкада 30 минут пісіріңіз. Содан соң тем-ператураны 250 градусқа көтеріңіз. Тағы да 30 минут пісіріңіз. Дай-ын болуға 10 минут ңалған кезде ңаңпаңтарын алып тастап пісіріңіз. Духовкадан алыңыз. Дастарңанға ңаймаңжәне кебектен пісірілген нанмен бірге ұсыныңыз.
шұжықты ірімшік – колбасный сыр

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Тіс жарақаттары,этиология және патогенезі,классификациясы, Клиникалық ағымы,дифференциалдық диагностикасы,асқынулары,емі,алдын алу.

Жоспар: 1.Тіс жарақаттарының себептері 2.Тістердің жарақаттануын жіктеу 3.Болжам және алдын-алу Тіс жарақаттары…

Жұмсарту және ұқалау. Массаждың адам денсаулығына пайдасы.

Үгудің ең күрделі тәсілі – илеу немесе жұмсарту. Басқа тәсілдерге қарағанда бұл…

Қазақстанда сыртқы экономикалық қызметті басқаруды ұйымдастыру 

2. Қазақстанда сыртқы экономикалық қызметті басқаруды ұйымдастыру  2.1. Мемлекет деңгейінде сыртқы экономикалық…

Халық денсаулығы және денсаулық сақтау жүйесі туралы Қазақстан Республикасының 2009 жылғы 18 қыркүйектегі N 193-IV Кодексі

Тақырыбы: Халық денсаулығы және денсаулық сақтау жүйесі туралы Қазақстан Республикасының 2009 жылғы…