Қажетті өнімдер:
Злаваш, 100 г зәйтүн түйіршіктері, 200 г уылдырықты май, 1/2 ақжелкен, 200 г балық, ытылған ірімшік, 200 г тұздалған арқан балык,, 1/2 аскөк

Дайындалуы: лавашты жайып, балқытылған ірімшікті жағыңыз. Үстіне келесі лавашты жайыңыз. Оның үстіне жіңішке пластинкаларға туралған арқан балық пен дөңгелектеп туралған зәйтүн түйіршіктерін жайыңыз. Аскөкті жуып, кептіріп, жапырақтарын сабақтарынан ажыратыңыз. Жапырақтарын ұсақтап тураңыз. Үшінші лавашты жайып, бетіне уылдырықты майды жағып, ұсақтап туралған аскөкті себіңіз. Орама етіп ораңыз. Дайын ораманы пленкамен орап, тоңазытқышқа 2 сағатқа салып  қойыңыз. Дастарқанға алдын қалыңдығы 2-2,5 см турап ұсыныңыз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Кәсіпорындағы дағдарысқа қарсы менеджмент

КӘСІПОРЫНДАҒЫ ДАҒДАРЫСҚА ҚАРСЫ МЕНЕДЖМЕНТ Нарықтық эканомика жағдайында елімізде кез келген өндірістің әлеуметтік-эканомикалық…

Ұсақтау және ұнтақтау

žҰсату және ұнтақтау дегеніміз шартты ұғымдар, себебі олар бір негізді процестер. Егер…

Жүгері қосылған сорпа

Қажетті өнімдер: 300 г консервіленген жүгері, 50 г сарымай, 1/4 шай қасықжұпар…

Бір орында және орын ауыстырғаннан кейін тосқауыл қою. Оқу – үйрену ойыны.

Бір орында және орын ауыстырғаннан кейін тосқауыл қою. Оқу – үйрену ойыны.…