Қажетті өнімдер: 300 г консервіленген жүгері, 50 г сарымай, 1/4 шай қасықжұпар жаңғағы, 4 ас қасық қаймақ, талғамыңызға қарай қара бұрыш, 1 л ет сорпасы, 1 пияз, 1 ас қасық ұн, тұз

Дайындалуы: жүгерінің суын сорпаға құйыңыз. Пиязды ұсақ төртбұрыштарға тураңыз. Таба-ны қыздырып, сарымайды салып, пиязды ал-тын түске енгенше қуырып алыңыз. Жүгеріні де пиязға қосып, орташа отта 3-5 минут қуырыңыз. Үнға аздап сорпа құйып, біркелкі массаға айналғанша араластырыңыз. Сорпа-ны кастрөлге құйып, қайнағанға дейін отта ұстаңыз. Сорпамен араластырылған ұнды жүгерінің үстінен құйып, тез арада мұқият араластырыңыз. Қайнап тұрған сорпаға жүгеріні салып, араластырып, 15 минут қайнатыңыз. Арасында қозғап тұрыңыз. Талғамыңызға қарай тұз бен бұрыш қосыңыз. Сорпаны тәрелкелерге құйып, 1 ас қасық қаймақ құйып, 1 шым-шым жұпар жаңғақ себіңіз.

жұпар жаңғақ – мускатный орех

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Негізгі білім беру деңгейінің 5-9-сыныптарына арналған «Қазақ әдебиеті» пәнінен жаңартылған мазмұндағы үлігілік оқу бағдарламасы

Желі қорғaнысы 

5 Желі қорғaнысы  5.1 Желінің қорғaнысы  ПУЭ тaлaптaры бойыншa бaрлық қондырғылaр релелік…

“Дәм тат” қазақ ұлттық гастрономиялық туры

Гастрономиялық туризм-туризм түрі, оның негізгі мақсаты жергілікті ұлттық дәстүрлер призмасы арқылы қандай…

Көздің жасаурағанын емдеу

Жұмыртқаны суға пісіріп, сыртқы қабығымен бөліп, ортасындағы сары уызын алып, орнына құмшекер…