Қажетті өнімдер: 300 г консервіленген жүгері, 50 г сарымай, 1/4 шай қасықжұпар жаңғағы, 4 ас қасық қаймақ, талғамыңызға қарай қара бұрыш, 1 л ет сорпасы, 1 пияз, 1 ас қасық ұн, тұз
Дайындалуы: жүгерінің суын сорпаға құйыңыз. Пиязды ұсақ төртбұрыштарға тураңыз. Таба-ны қыздырып, сарымайды салып, пиязды ал-тын түске енгенше қуырып алыңыз. Жүгеріні де пиязға қосып, орташа отта 3-5 минут қуырыңыз. Үнға аздап сорпа құйып, біркелкі массаға айналғанша араластырыңыз. Сорпа-ны кастрөлге құйып, қайнағанға дейін отта ұстаңыз. Сорпамен араластырылған ұнды жүгерінің үстінен құйып, тез арада мұқият араластырыңыз. Қайнап тұрған сорпаға жүгеріні салып, араластырып, 15 минут қайнатыңыз. Арасында қозғап тұрыңыз. Талғамыңызға қарай тұз бен бұрыш қосыңыз. Сорпаны тәрелкелерге құйып, 1 ас қасық қаймақ құйып, 1 шым-шым жұпар жаңғақ себіңіз.
жұпар жаңғақ – мускатный орех