Қараөрік қосылған борщ
Қажетті өнімдер: 4 ас қасық грек жаңғағы, 300 г картоп, 1 болгар бурышы, 200 г қызылша, 1 ас қасық томат езбесі, 2 тал ақжелкен, 200 г қырыққабат, 100 г пияз, 50 г өсімдік майы, 200 г қараөрік, 3 ас қасық қаймақ, талғамыңызға қарай туз
Дайындалуы: көкөністерді жуып, тазартыңыз. Қараөрікті ағын суға жуып алыңыз. Сүйегінен ажы-ратып, тағы бір рет жуып, суық су қуйып, дайын болғанша қайнатыңыз. Картоптарды текшелеп, қырыққабатты усақтап турап, қайнаған су қуйып қайнатыңыз. Аздап туздап, 10 минут қайнатыңыз. Пиязды усақтап тураңыз. Табаға өсімдік майын қуйып, қыздырып, пиязды қуырып алыңыз. Сәбіз бен қызылшаны усақтап, пиязға қосып, 5 минут буқтырыңыз. Бол-гар бурышын дәндерінен тазартып, таяқшалап тураңыз. Буқтырылған көкөністерді картоп пен қырыққабат кастрөліне салыңыз. Қараөріктің суын төгіңіз. Туралған болгар бурышын қосып, 3-5 минут қайнатыңыз. Лавр жапырағын салыңыз. Қажет деп тапсаңыз туздаңыз. Грек жаңғағын усақтаңыз. Дай-ын сорпаға 1 ас қасық усақталған жаңғақ пен қаймақ қосып усыныңыз.
томат езбесі – томатное пюре