Қажетті өнімдер:
Злаваш, 100 г зәйтүн түйіршіктері, 200 г уылдырықты май, 1/2 ақжелкен, 200 г балық, ытылған ірімшік, 200 г тұздалған арқан балык,, 1/2 аскөк

Дайындалуы: лавашты жайып, балқытылған ірімшікті жағыңыз. Үстіне келесі лавашты жайыңыз. Оның үстіне жіңішке пластинкаларға туралған арқан балық пен дөңгелектеп туралған зәйтүн түйіршіктерін жайыңыз. Аскөкті жуып, кептіріп, жапырақтарын сабақтарынан ажыратыңыз. Жапырақтарын ұсақтап тураңыз. Үшінші лавашты жайып, бетіне уылдырықты майды жағып, ұсақтап туралған аскөкті себіңіз. Орама етіп ораңыз. Дайын ораманы пленкамен орап, тоңазытқышқа 2 сағатқа салып  қойыңыз. Дастарқанға алдын қалыңдығы 2-2,5 см турап ұсыныңыз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Жасуша дегеніміз не?

Жасуша – тірі ағзалардың құрылымының ең қарапайым бөлігі, құрылысы мен тіршілігінің негізі;…

Жеңіл суды реакторлар

9.4 Жеңіл суды реакторлар Су-сулы энергетикалық реакторлар (ВВЭР). Біздің елде (Ресейде) бірінші…

Жылумен қамту жүйесін автоматтандыру

«Жылумен қамту жүйесін автоматтандыру» Денені реттеу беті жылыту өзгерісін реттегенде жылытқыштан кейін…

5 өнертабыстардың олар әлемді өзгертті, Плуг, Шам, Интернет, Компьютер, Доңғалақ

5 өнертабыстардың олар әлемді өзгертті Плуг Салыстырғанда жылтыр электрондық өнертабыстар, өмірімізге бүгін,…