Қажетті өнімдер:
Злаваш, 100 г зәйтүн түйіршіктері, 200 г уылдырықты май, 1/2 ақжелкен, 200 г балық, ытылған ірімшік, 200 г тұздалған арқан балык,, 1/2 аскөк

Дайындалуы: лавашты жайып, балқытылған ірімшікті жағыңыз. Үстіне келесі лавашты жайыңыз. Оның үстіне жіңішке пластинкаларға туралған арқан балық пен дөңгелектеп туралған зәйтүн түйіршіктерін жайыңыз. Аскөкті жуып, кептіріп, жапырақтарын сабақтарынан ажыратыңыз. Жапырақтарын ұсақтап тураңыз. Үшінші лавашты жайып, бетіне уылдырықты майды жағып, ұсақтап туралған аскөкті себіңіз. Орама етіп ораңыз. Дайын ораманы пленкамен орап, тоңазытқышқа 2 сағатқа салып  қойыңыз. Дастарқанға алдын қалыңдығы 2-2,5 см турап ұсыныңыз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Ұйымның пайда болуы және оның құрылымы

Ұйымның пайда болуы және оның құрылымы   Адамзат қоғамының әрбір адамы әзінің…

Вальдорф салаты

Қажетті өнімдер: -ЗООг қышңыл алма; – 150 г балдыркөк сабағы; – 150…

Дәлелді медицина негізінде аурулардың диагнозын анықтау және емдеудің стандарттық ұсыныстары

Жоспар І. Кіріспе Негізгі бөлім А) Дәлелді медицина  анықтамасы даму тарихы B)…

Психикалық қасиеттер туралы жалпы түсінік, реферат

ПСИХИКАЛЫҚ ҚАСИЕТТЕР Жоспар: 1.Қабілет туралы жалпы түсінік. 2.Қабілет және нышан. 3.Қабілеттің түрлері.…