Қажетті өнімдер:
Злаваш, 100 г зәйтүн түйіршіктері, 200 г уылдырықты май, 1/2 ақжелкен, 200 г балық, ытылған ірімшік, 200 г тұздалған арқан балык,, 1/2 аскөк

Дайындалуы: лавашты жайып, балқытылған ірімшікті жағыңыз. Үстіне келесі лавашты жайыңыз. Оның үстіне жіңішке пластинкаларға туралған арқан балық пен дөңгелектеп туралған зәйтүн түйіршіктерін жайыңыз. Аскөкті жуып, кептіріп, жапырақтарын сабақтарынан ажыратыңыз. Жапырақтарын ұсақтап тураңыз. Үшінші лавашты жайып, бетіне уылдырықты майды жағып, ұсақтап туралған аскөкті себіңіз. Орама етіп ораңыз. Дайын ораманы пленкамен орап, тоңазытқышқа 2 сағатқа салып  қойыңыз. Дастарқанға алдын қалыңдығы 2-2,5 см турап ұсыныңыз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Маңызды металдар мен олардың қосылыстарын түрлі халық шаруашылығы салаларында қолдану, дәріс

Дәріс. Маңызды металдар мен олардың қосылыстарын түрлі халық шаруашылығы салаларында қолдану. 14.1.…

Компьютерлік оқытушы программаларын қолдану тәсілдері курстық жұмыс

Курстық жұмыс Тақырыбы: «Компьютерлік оқытушы программаларын қолдану тәсілдері» КУРС: — ТОБЫ: —…

Организмнің қорғаныстық, теңгерулік және қалпына келтіру

Аурудьщ аяқталуы мен салдарлары көпшілік жағдайда ауру адамның сауығуымен аяқталады (1-сызбанүсқа). Сауығу…

Ананас қосылған сүзбе пісірмесі

Қажетті өнімдер: Қамыр: – 2 стақан ұн; -100 г сарымай; -1 жұмыртқа;…