Қажетті өнімдер:
-ЗООг қышңыл алма;
– 150 г балдыркөк сабағы;
– 150 г тәтті жүзім;
– 30 г грек жаңғағы;
– майонез;
– лимон шырыны;
– салат жапырақтары.
Дайындалуы:
Алманы екіге бөліңіз. Өзегін алып тастаңыз. Тілімдеп тураңыз. Туралған алманы бірден ыдысқа салып, қарайып кетпес үшін, үстіне лимон шырынын себіңіз. Балдыркөк сабағын жұқалап қиғаштай тураңыз. Жүзімнің сүйектерін алып тастап, ұзыншақ етіп тураңыз. Грек жаңғақтарын бөліктерге бөліңіз. 100 г майонез бен 3-4 ас қасық лимон шырынын қосыңыз. Алма, балдыркөк, жүзім, грекжаңғағын бірге араластырыңыз. Тәрелкеге салатжапырақтарын төсеңіз. Үстіне салатты салыңыз. Шай қасықпен мұқият тұздығын құйыңыз. Салатты араластыруға да, араластырмауға да болады. Вальдорф салаты сөлді, ерекше дәмді болып шығады.
балдыркөк – сельдерей