Қажетті өнімдер:
-150 г құрғақ бадана
(1 стақан);
-150 г пияз;
-100 г тұздалған қияр;
-100 г сүрленген шұжық;
-1-2 тісше сарымсақ; – өсімдік майы;
– тұз.
Дайындалуы:
Бадананы 4-5 сағатқа суық суға салып қойыңыз. Суын төгіп, басқа су құйыңыз. Отқа қойып, дайын болғанша 1-2 сағат қайнатыңыз. Пісуге жақын қалғанда, тұзын қосыңыз. Пиязды тазалап, ұсақтап тураңыз. Шұжықты таяқшалап тураңыз. Қиярды тураңыз. Пиязды өсімдік майына 5-7 минут қуырып алыңыз. Шұжықты табада 20-40 секунд қуырып алыңыз. Бадана, пияз, қияр, шұжықты шұңғыл ыдысқа салыңыз. Бадана қайнаған судан 2 қасық қосуға болады. Май құйыңыз. Сарымсақ үккіштен өткен сарымсақ қосып, араластырыңыз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Адам-оператор мен компьютерлік жүйе

Адам-оператор мен компьютерлік жүйе арасындағы қарым-қатынасты іске асыратын пайдаланушылық, программалы-аппараттық интерфейстерді жобалау…

Балалардағы тіс жарып шыққанға дейінгі тістің қатты тіндерінің тіс жегі емес ақауларының пайда болуы себептері.Алдын алу жолдары

Балалардағы тіс жарып шыққанға дейінгі тістің қатты тіндерінің тіс жегі емес ақауларының…

Біздің жасыл достарымыз, ашық сабақ

Білім беру саласы: Денсаулық Бөлімдері:Валеология Тақырыбы:Біздің жасыл достарымыз. Бөлме және дала өсімдіктерін…

Мен мамандық таңдаймын, шығарма

“Мен мамандық таңдаймын” Әсемпаз болма әрнеге, Өнерпаз болсаң арқалан. Сен де бір…