Қажетті өнімдер:
-150 г құрғақ бадана
(1 стақан);
-150 г пияз;
-100 г тұздалған қияр;
-100 г сүрленген шұжық;
-1-2 тісше сарымсақ; – өсімдік майы;
– тұз.
Дайындалуы:
Бадананы 4-5 сағатқа суық суға салып қойыңыз. Суын төгіп, басқа су құйыңыз. Отқа қойып, дайын болғанша 1-2 сағат қайнатыңыз. Пісуге жақын қалғанда, тұзын қосыңыз. Пиязды тазалап, ұсақтап тураңыз. Шұжықты таяқшалап тураңыз. Қиярды тураңыз. Пиязды өсімдік майына 5-7 минут қуырып алыңыз. Шұжықты табада 20-40 секунд қуырып алыңыз. Бадана, пияз, қияр, шұжықты шұңғыл ыдысқа салыңыз. Бадана қайнаған судан 2 қасық қосуға болады. Май құйыңыз. Сарымсақ үккіштен өткен сарымсақ қосып, араластырыңыз.