«Жұмбақ» салаты
Қажетті өнімдер:
– 4-5 тал балдыркөк сабағы;
-1 құты өз шырынындағы тунец; -1-2 алма (қышқыл болса, салат дәмдірек болады);
– 2-3 қасык, грек жаңғағы;
– майонез.
Дайындалуы:
Балдыркөкті шағын бөліктерге бөліңіз. Алманы жуып, тазалаңыз. Ұсақтап тураңыз. Грекжаңғағын пышақпен үгітіңіз. Балықты шырынымен бірге шанышқымен езіңіз. Барлық өнімдерді бір ыдысқа салып, араластырыңыз. Майонез қосыңыз. Салатты порцияларға бөліп ұсынуға болады. Ол үшін 1,5 литрлік бөтелкені биіктігі 5 см болатындай саңина жасап кесіңіз. Сақинаны тәрелкеге салыңыз. Сақинаның ішіне салатты салыңыз. Аскөк және черри қызанақтарымен безендіріңіз.