Қажетті өнімдер:
-1 орташа кәді (кабачок);
– 3 қызанақ;
-2-3 картоп;
– 3 ас қасық сарымай;
– 2 ас қасық ұн;
– 2 стақан сүт;
-1 жүмыртқа;
– түз;
-100 г үсақ үккіштен өткен ірімшік.
Дайындалуы:
– Барлың көкөністерді домалаңтап тураймыз. Көкөністердің жіңішке болып туралуын ңадағалаңыз. Әйтпесе ұзаң пісетін болады.
– Пешке арналған ңалыптың түбін жаңсылап майлап, көкөністерді саламыз. Жақсылап тұздаймыз.
– Ұн мен майды жақсылап қуырып, үстіне үзбей араластыра отырып сүтті ңұямыз. Қоюланғанша қайнатамыз.
– Қоюланған соустың үстіне жұмыртқаны салып, жақсылап араластырамыз. Көңіліңіз ңалағанша тұздаңыз.
– Соусты қалыптағы көкөністердің үстіне құйып, 200° -тағы пешке саламыз.
– 30 минут ішінде қызаруы тиіс. Қызармаса, тағы да ұстаңыз. Пісірмеміз дайын! Ас болсын!