Қажетті өнімдер:
-1 орташа кәді (кабачок);
– 3 қызанақ;
-2-3 картоп;
– 3 ас қасық сарымай;
– 2 ас қасық ұн;
– 2 стақан сүт;
-1 жүмыртқа;
– түз;
-100 г үсақ үккіштен өткен ірімшік.

Дайындалуы:
– Барлың көкөністерді домалаңтап тураймыз. Көкөністердің жіңішке болып туралуын ңадағалаңыз. Әйтпесе ұзаң пісетін болады.
– Пешке арналған ңалыптың түбін жаңсылап майлап, көкөністерді саламыз. Жақсылап тұздаймыз.
– Ұн мен майды жақсылап қуырып, үстіне үзбей араластыра отырып сүтті ңұямыз. Қоюланғанша қайнатамыз.
– Қоюланған соустың үстіне жұмыртқаны салып, жақсылап араластырамыз. Көңіліңіз ңалағанша тұздаңыз.
– Соусты қалыптағы көкөністердің үстіне құйып, 200° -тағы пешке саламыз.
– 30 минут ішінде қызаруы тиіс. Қызармаса, тағы да ұстаңыз. Пісірмеміз дайын! Ас болсын!

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Ә.Марғұлан және қазақ әдебиеті

Ә.Марғұлан және қазақ әдебиеті Бүгінгі таңдағы түркология түркі халықтарының тілін ғана зерттеп…

Қазақтың ұлттық ойындары

      Қазақтың ұлттық ойындары. Алтыбақан. Бұл – жас-тардың кешкілік бас қосып, ән…

СӨЗДІҢ ЕҢ ҰЛЫСЫ- ТАРИХ

СӨЗДІҢ ЕҢ ҰЛЫСЫ- ТАРИХ Ия, тарих туралы сыр шертсек, бір сағат тұрмақ,…

Бойжеткендердің репродуктивті денсаулығын қорғау

Репродуктивті  денсаулық  –бұл  тек  аурулардың  жоқтығы  ғана  емес,  сондай-ақ, ұрпақ  жаңғырту  мен  отбасы  үндестігін қоса  алғанда,  репродуктивті  жүйеге қатысты  физикалық,  психикалық  және  әлеуметтік  толық саулықтың  да  болуы   жайындағы барлық мәселелер жиынтығы.…