Қажетті өнімдер: 300 г консервіленген жүгері, 50 г сарымай, 1/4 шай қасықжұпар жаңғағы, 4 ас қасық қаймақ, талғамыңызға қарай қара бұрыш, 1 л ет сорпасы, 1 пияз, 1 ас қасық ұн, тұз

Дайындалуы: жүгерінің суын сорпаға құйыңыз. Пиязды ұсақ төртбұрыштарға тураңыз. Таба-ны қыздырып, сарымайды салып, пиязды ал-тын түске енгенше қуырып алыңыз. Жүгеріні де пиязға қосып, орташа отта 3-5 минут қуырыңыз. Үнға аздап сорпа құйып, біркелкі массаға айналғанша араластырыңыз. Сорпа-ны кастрөлге құйып, қайнағанға дейін отта ұстаңыз. Сорпамен араластырылған ұнды жүгерінің үстінен құйып, тез арада мұқият араластырыңыз. Қайнап тұрған сорпаға жүгеріні салып, араластырып, 15 минут қайнатыңыз. Арасында қозғап тұрыңыз. Талғамыңызға қарай тұз бен бұрыш қосыңыз. Сорпаны тәрелкелерге құйып, 1 ас қасық қаймақ құйып, 1 шым-шым жұпар жаңғақ себіңіз.

жұпар жаңғақ – мускатный орех

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Қазақстан жері туралы орта ғасырлардағы географиялық деректер

Орта Азия мен Қазақстан жеріне ислам дінінің таралуына байланысты VII – VIII…

Тосқауыл қою: Шабуылдаушы соққыға жалаң тосқауыл қою,төзімділікке тосқауыл қою.

Тосқауыл қою: Шабуылдаушы соққыға жалаң тосқауыл қою,төзімділікке тосқауыл қою. Ойын техникасы – жарыс…

Жүсіп Баласағұнның «Құтты білік» еңбегі

Жүсіп Баласағұнның «Құтты білік» еңбегі Жүсіп Баласағұн «Құтты білік» шығармасын 1069-1070 жылдары…

Нow much work values ​​differ between generations and how do they affect the work itself?

Нow much work values ​​differ between generations and how do they affect…