Зәр жолдарының қабынуының созылмалы түрінен, бүйректің қабынуынан зардап шегуі
Зәр жолдарының қабынуы негізінен бүйрек түбінің қабынуынан болады.
Тұнбаны дайыдау тәсілі: 10 грамм қайың жапырағын алып, жүгерінің аналығын, аюқұлақпен бидайықтың тамырларын алып. Осы шөптердің 1 ас қасық жиынтығын алты сағат тұндырып, содан соң 10 минут қайнатыңыз. Сүзіп күніне бірнеше рет ішу керек: 15 грамм табанжапырақтың тамырын, осындай мөлшерде дала қырықбуынан және 20 грамм жолжелкен жапырағы. Осы қоспаның 1 ас қасығына 2 стақан қайнаған су құйып, Сыртын жылы орап, 1 сағат тұндырып ішіңіз. Петуршканы аскөкті жеңіз. Итбүлдіргеннің жапырағынан тұнба дайындап ішіңіз. Петрушка шырыны қуық қабынуына, зәр айдағыш ретінде қолданылады. Аяғыңызды үнемі жылы ұстаңыз