Қажетті өнімдер:
-ЗООг қолдан жасалған томат немесе өз шырынындағы қызанақ;
-1 бас пияз;
– 4 тісше сарымсақ;
-1 шай қасық бальзам сіркесуы;
-1 шай қасық қант;
– 2-3 ас қасық зәйтүн майы;
– 0,5 л көкөніс сорпасы (не-месе жай су);
– 200 г черри қызанағы;
– аскөк;
– қажетінше түз, бұрыш, дәмдеуіштер.
Дайындалуы:
Черри қызанақтарының үстіне ыстық су құйып, қабығын аршып алыңыз. Қалыпқа салып, үстіне зәйтүн майын құйыңыз. 220 градуста қызған духовкаға 15 минут пісіріңіз. Пиязды аршып, тураңыз. Табада зәйтүн майына пиязды сарғайтып қуырыңыз. Содан соң туралған сарымсақты қосыңыз. Сіркесу мен қант қосып, 2 минут бұқтырыңыз. Қуырылған өнімдерді кастрөлге салып, сорпа немесе су құйыңыз. Томатты да салыңыз. Тұз, ұнтақталған қара бұрыш, дәмдеуіштер қосыңыз. 10 минут қайнатыңыз. Сәл суытып алып, блендермен езіңіз. Піскен черри қызанақтарын қосыңыз. Құрамы біркелкі болғанша езіңіз. Дайын сорпаға ұсақтап туралған аскөк пен аңжелкенді қосыңыз. Асыңыз дәмді болсын!