Қажетті өнімдер:
– баялдыны қалаған мөлшерде өзіңіз қосасыз;
-1 бас сарымсақ;
– өсімдік майы;
– аскөк пен ақжелкен;
– тұз;
– ұнтақталған қара бұрыш;
– 3-5 ас қасық сіркесу.
Дайындалуы:
Баялдыларды жуып, қалыңдығы 1,5 см болатындай дөңгелектеп тураңыз. Тұз сеуіп, 20-30 минут қоя тұрыңыз (бұл баялдының ащысын шығаруүшін қажет). Осы уақытта аскөкті ұсақтап тураңыз. Сарымсақты ұсақтап турап, аскөкпен араластырыңыз. Ыдысқа салып, үстіне сіркесу себіңіз. Баялдыдан бөлінген сөлді төгіп тастаңыз. Әрқайсысының бетіне сарымсақ пен аскөктен тұратын қоспаны жағыңыз. Содан соң тағы да сіркесу сеуіп, 20 минут қойып қойыңыз.
баялды – баклажан