Қажетті өнімдер:
– баялдыны қалаған мөлшерде өзіңіз қосасыз;
-1 бас сарымсақ;
– өсімдік майы;
– аскөк пен ақжелкен;
– тұз;
– ұнтақталған қара бұрыш;
– 3-5 ас қасық сіркесу.

Дайындалуы:
Баялдыларды жуып, қалыңдығы 1,5 см болатындай дөңгелектеп тураңыз. Тұз сеуіп, 20-30 минут қоя тұрыңыз (бұл баялдының ащысын шығаруүшін қажет). Осы уақытта аскөкті ұсақтап тураңыз. Сарымсақты ұсақтап турап, аскөкпен араластырыңыз. Ыдысқа салып, үстіне сіркесу себіңіз. Баялдыдан бөлінген сөлді төгіп тастаңыз. Әрқайсысының бетіне сарымсақ пен аскөктен тұратын қоспаны жағыңыз. Содан соң тағы да сіркесу сеуіп, 20 минут қойып қойыңыз.
баялды – баклажан

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Халық денсаулығы және денсаулық сақтау жүйесі туралы Қазақстан Республикасының 2009 жылғы 18 қыркүйектегі N 193-IV Кодексі

Тақырыбы: Халық денсаулығы және денсаулық сақтау жүйесі туралы Қазақстан Республикасының 2009 жылғы…

“Қолданбалы бағдарлама Fine Reader”

Жоспары: Кіріспе Негізгі бөлім Сканер технологиясымен жұмыс. FineReader программасының жұмыс істеу әрекеті…

Жүсіпбек Аймауытов туралы мағлұматтар

Жүсіпбек Аймауытов (1889—1931) — қазақтың көрнекті жазушысы, драматург, публицист, қазақ әдебиетін қалыптастырушылардың бірі. Туып…

Энергетиканың үш аспектісі.

Энергетиканың үш аспектісі. Энергетика өзінің қазіргі заманғы жағдайы мен дамуында үш аспектіде…