Сәбіз қосылган езбе сорпа
Қажетті өнімдер: 400 г сәбіз, 2 ас қасық ұн, 70 г пияз, талғамыңызға қарай тұз, 800 мл етті сорпа, 2 ас қасық сарымай, 2 тал ақжелкен
Дайындалуы: сәбіз бен пиязды аршып, пияз-ды ұсақ төртбұрыштарға, сәбізді бөліктерге тураңыз. Табаны қыздырып, сарымайдың жар-тысын салып, пияз бен сәбізді салыңыз. Аздап тұздаңыз. Орташа отта 5 минут қуырыңыз. Сорпаны қайнағанға дейін жеткізіп, пияз бен сәбізге қосыңыз. Қайнатылған пияз бен сәбізді блендерге салып, езбе жасаңыз. ¥нды құрғақ табада кептіріп, ыдысқа салып, суытыңыз. 100 мл сорпа құйыңыз. Бірыңғай массаға айналғанша шайқаңыз. Сорпаны қайнатып, ұнды қоспа мен езбені құйыңыз. Араластырып, 10 минут бәсең отта қайнатыңыз. Дайын сорпаны тәрелкелерге құйып, қалған сары-майды қосып (1 шай қасықтан), ақжелкенмен сәндеңіз.