Қияр сорпасы
Қажетті өнімдер: 100 мл ақ шарап, 2 ас қасық қызыл уылдырық, 1 пияз, 1 көкөніс сорпасы, 4 ас қасық қаймақ, 900 мл су, 1/2 ас қасық маргарин, 250 г қияр, тұз
Дайындалуы: маргаринді кастрөлде ерітіп, пиязды қуырыңыз. Бірақ түсін өзгертуге мүмкіндік бермеңіз. Су мен ша-рапты қосыңыз. Қайнатыңыз. Қиярды ірі бөліктерге тураңыз. Қайнап тұрған суға қиярды салыңыз. 10 минут қайнатыңыз (жұмсарғанша). Сорпаны бөлек ыдысқа құйып алыңыз. Аспаздық комбайнмен қияр мен азырақ сорпаны шайқап, езбе жасаңыз. Езбені сорпаға қайта құйыңыз. Тұз бен бұрыш қосыңыз. Қайнатыңыз. Тәрелкеге құйып, ыстықжәне суық күйінде ұсынсаңыз болады.