Қажетті өнімдер:
-100 г бауыр (кез келген мал бауыры);
– 1 картоп;
– 1 сәбіз;
– 1 жүмыртқа сарыуызы;
– 0,5 қызылша;
– консервіленген жүгері;
– майонез.
Әсемдік үшін:
– жаңғақ бөліктері;
– қытырлақ картоп (чипсы);
– ақжелкен жапырақтары.
Дайындалуы:
Бауыр, картоп, сәбіз, жұмыртқа, қызылшаны суға қайнатып, пісіріп алыңыз. Содан соң тәрелкеге майда көзді үккіштен бауырды өткізіп, майонез жағыңыз. Келесі қабатына картопты үккіштен өткізіп, майонез жағыңыз. Әр қабаттан соң майонез жағып отырасыз. Сәбіз қабатын жасаңыз. Содан соң қызылшаны өткізіп, ең беткі қабатына жұмыртқа сарыуызын себіңіз. Тәрелкенің айналасына жүгеріні қойып, жан-жанын кытырлақ картоппен сәндеңіз. Үстіңгі бөлігіне ақжелкенді орналастырыңыз. Әсем әрленген салат дайын!