Қажетті өнімдер:
– 500 г картоп;
-1 бас пияз;
– 3 жұмыртңа;
– кептірілген нан ұнтағы;
– 3 ас қасық ұн;
– өсімдік майы;
– тұз;
– бұрыш.
Дайындалуы:
Картопты аршып, тұзды суға пісіріп алыңыз. Пиязды аршып, ұсаңтап тураңыз. Өсімдік майына ңуырыңыз. Асылған картопты жаңсылап езіңіз. Үстіне 2 жұмыртңа жарып, ңуырылған пияз бен ұн ңосып, жаңсылап езіңіз. Біртәрелкегеұн салыңыз. Біртәрелкеге езілген жұмыртңаны ңұйыңыз. Бір тәрелкеге кептірілген нанды салыңыз. Табада өсімдік майын ңыздырыңыз. Картопты масса суыған соң, шарға ұңсас крокеттер жасаңыз. Таңтайға тізіңіз. Шарларды алдымен ұнға, содан соңжұмыртңаға, соңында кептірілген нанға аунатыңыз. Қыздырылған майға ңуырыңыз. От ңатты жанатын болсын. Әйтпесе крокеттер майды сіңіріп, майлы болып кетеді. Дайын крокеттерді ңағаз майлыңңа салып, артың майын сорғытып алыңыз.