Қажетті өнімдер:
– 3 кг сиыр еті (болмаса шошқа еті);
– 0,5 стақан анар нәрі (жаңа сығылған);
– 0,5 стақан құрғақ қызыл шарап;
-1 орта көлемдегі лимон;
– 4 орташа көлемдегі пияз;
-1 ас қасық тұз;
-1 шай қасық хмель-сунель;
– 3 ас қасық зәйтүн майы;
– қалампыр және қара, қызыл бұрыш;
– бірнеше тасшөп (тимьян) және тмин дәндері.

Дайындалуы:
– Кәуап тұздығын бір күн бұрын жасай-ды. Етті жұдырықтай қылып кесіңіз. Эмаль-ды кастрөлге салыңыз. Еттің жұмсақ әрі сүйексіз болғаны жақсы.
– Пияз бен лимонды сақиналап турап, еттің үстіне салыңыз. Етпен жақсылап үстіне нығыздап басыңыз. Содан соң шарап пен анар сусынын ңосып, араластырыңыз. Бұл жолы нығыздап басудың қажеті шамалы. Үстіне зәйтүн майын айналдыра құйыңыз.
– Тұзды алғашңы күні салушы болмаңыз! Себебі ол еттің барлық суын өзіне тартып алады. 12 сағаттан артың маринадтаңыз.
– Ертесіне тұзды пісіруге жарты сағат қалғанда араластырып, отты көбірек жағып, шоғына кәуапты пісіріңіз.
– Соус ретінде әдеттегі пияз бен сіркесуді пайдалансаңыз болады. Грузин кәуабы дайын!

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Бухгалтерлік есептің даму тарихы экзамен сұрақтары

Бухгалтерлік есептің тарихын зертеу немесе есептің даму тарихы Бухгалтерлік есептің даму сатыларының…

Таза қиынбалқитын металдарды алу технологиясының ерекшеліктері, дәріс

№ 1 дәріс. Кіріспе. Таза қиынбалқитын металдарды алу технологиясының ерекшеліктері. Көптеген жүз…

Talk to the animals, essay

TALK TO THE ANIMALS Only humans speak using words. But all species…

Мұнай және газ кенорындарын игерудің геологиялық негіздері, кешенді емтихан сұрақтары

Мұнай және газ кенорындарын игерудің геологиялық негіздері Кәсіпшілік-геологиялық ақпаратты алу әдістері. Жер…