Йод- ол көптеген ауруларды емдеуге көмектеседі. Емдік киселді қалай дайындау туралы айтайық, Еш уақытта йодты суымаған крахмалға құюға болмайды! Ондай жағдайда дәрі өзінің қасиетін жоғалтады. Сондықтан 5% тік иодтың екі  шәй қасығын жарты литрлік суыған  крахмалға қосқанда ол ішуге, және шаюға жарайтындай болу керек. Балалар мен үлкен адамдарға кішкене қант немесе бал қосуға болады. Ішкен кезде ол тамақты ашытады, бірақ одан қорықпау керек. Бұл емді үздіксіз ұзақ қолдануға болмайды, Созылмалы және жұқпалы ауруларға йодты қолдану өте тиімді. Йод сонымен қатар,  тамақтан уланғанда алғашқы дәрігерлік көмек көрсету мүмкіндігі жоқ кезде қолдануға болатын ең тиімді әдіс. Оны қалай ішу керек? Дұрыс дайындалған киселді шәй қасықпен ашқарынға ішуден бастаңыз! Әйелдердің қабыну ауруларында 7-9 күн шайынумен қатар, 1-2 қасық ішу керек. Ішек-құрт ауруларында аш қарынға стақанның 3/1 бөлігін ішу керек. Йод тоқ ішектің іріндеуінен және ұмытшақтықтан сақтандырады. Мінеки, мұның мықтылығы осында

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

«Мектеп жұмысы мен оқушы жетістіктерін өрістетудегі негізгі тұлға

1.Стронгтың айтуынша: «Мектеп жұмысы мен оқушы жетістіктерін өрістетудегі негізгі тұлға – …………..»…

Ұйымның әлеуметтік жауапкершілігі. Іскерлік этика

Ұйымның әлеуметтік жауапкершілігі. Іскерлік этика ЖОСПАР: Ұйымдардағы жеке бас этикасы және басқару…

Қаржылық менеджменттің мәні, қағидалары және түсінігі

. Қаржылық менджмент пәні түсінігі  Қаржы – бұл ақша қаражаттарының қорын құру…

Жасуша дегеніміз не?

Жасуша – тірі ағзалардың құрылымының ең қарапайым бөлігі, құрылысы мен тіршілігінің негізі;…