Йод- ол көптеген ауруларды емдеуге көмектеседі. Емдік киселді қалай дайындау туралы айтайық, Еш уақытта йодты суымаған крахмалға құюға болмайды! Ондай жағдайда дәрі өзінің қасиетін жоғалтады. Сондықтан 5% тік иодтың екі  шәй қасығын жарты литрлік суыған  крахмалға қосқанда ол ішуге, және шаюға жарайтындай болу керек. Балалар мен үлкен адамдарға кішкене қант немесе бал қосуға болады. Ішкен кезде ол тамақты ашытады, бірақ одан қорықпау керек. Бұл емді үздіксіз ұзақ қолдануға болмайды, Созылмалы және жұқпалы ауруларға йодты қолдану өте тиімді. Йод сонымен қатар,  тамақтан уланғанда алғашқы дәрігерлік көмек көрсету мүмкіндігі жоқ кезде қолдануға болатын ең тиімді әдіс. Оны қалай ішу керек? Дұрыс дайындалған киселді шәй қасықпен ашқарынға ішуден бастаңыз! Әйелдердің қабыну ауруларында 7-9 күн шайынумен қатар, 1-2 қасық ішу керек. Ішек-құрт ауруларында аш қарынға стақанның 3/1 бөлігін ішу керек. Йод тоқ ішектің іріндеуінен және ұмытшақтықтан сақтандырады. Мінеки, мұның мықтылығы осында

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Желілік жабдықтар

Желілік жабдықтар Желі – мәліметтерді компьютерлер арасында жеткізу құралдарымен біріктірілген компьютерлердің жиынтығы.…

Желі өнімділігінің негізгі сипаттамалары

Желі өнімділігінің негізгі сипаттамалары: Тасымалдау кідірісі Қабылдамау тұрақтылығы Дайындық коефиценті Айқындылығы Сәйкестілігі…

Қазақтан шыққан ғарышкерлер, шығарма

Шығарма Қазақтан шыққан ғарышкерлер 12-сәуір адамзаттың ғарышты бағындырған күні. 1968жылдан бастап халықаралық…

Кемпірқосақ түстерінің құпиясы

 Мақсаты: әр оқушы тыңдайды және түрлі-түсті топта сөйлейді.   Ұйымдастыру: топты қимылдауға…