Йод- ол көптеген ауруларды емдеуге көмектеседі. Емдік киселді қалай дайындау туралы айтайық, Еш уақытта йодты суымаған крахмалға құюға болмайды! Ондай жағдайда дәрі өзінің қасиетін жоғалтады. Сондықтан 5% тік иодтың екі  шәй қасығын жарты литрлік суыған  крахмалға қосқанда ол ішуге, және шаюға жарайтындай болу керек. Балалар мен үлкен адамдарға кішкене қант немесе бал қосуға болады. Ішкен кезде ол тамақты ашытады, бірақ одан қорықпау керек. Бұл емді үздіксіз ұзақ қолдануға болмайды, Созылмалы және жұқпалы ауруларға йодты қолдану өте тиімді. Йод сонымен қатар,  тамақтан уланғанда алғашқы дәрігерлік көмек көрсету мүмкіндігі жоқ кезде қолдануға болатын ең тиімді әдіс. Оны қалай ішу керек? Дұрыс дайындалған киселді шәй қасықпен ашқарынға ішуден бастаңыз! Әйелдердің қабыну ауруларында 7-9 күн шайынумен қатар, 1-2 қасық ішу керек. Ішек-құрт ауруларында аш қарынға стақанның 3/1 бөлігін ішу керек. Йод тоқ ішектің іріндеуінен және ұмытшақтықтан сақтандырады. Мінеки, мұның мықтылығы осында

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Кәді, ірімшік және кеспеден жасалған пісірме

Қажетті өнімдер: – 1-2 кәді (1 000 г); – 1 болгар бұрышы,…

Баланың ақыл-ойын қалай дамытуға болады?

Баланың ақыл-ойын ерте жастан бастап түрлі жаттығулар жасау арқылы дамытады. Бірақ мұндай…

Сөйлеу әрекеттерін бағалау бойынша ұсыныстар

Оқушыларды еркін қарым-қатынас жасауға, өз көзқарасын білдіруге, ойын жеткізіп айтуға дағдыландыру тіл…

Программалық жабдықтарға және оларды жобалаудағы бастапқы мәліметтерге қойылатын талаптарды анықтау

Программалық жабдықтың өмірлік циклының негізгі кезеңдерінің бірі- есептің қойылуы кезеңі. Мұнда программалық…