Пісірмені дайындау үшін:
– 8-9 үлкен картоп;
– 500 г фарш;
– 1-2 пияз;
– 1 сәбіз;
– 1 майонез;
– 1 стақан сүт;
– түз, бүрыш;
– 1-2 лавр жапырағы;
– сүйық май.

Жасалу жолы:
Картоптың ңабығын ашып, жаңсылап тазалап жуамыз.
Картопты суға пісіреміз.
Пияз бен сәбізді майдалап ту-рап, тұз, бұрышын ңосып ңуырамыз.
Одан соң үстіне фаршты сала-мыз. Жаңсылап ңуырылған соңотты сөндіріп, 10 минуттай бұңтырамыз.
Пешті ңосып, 200°С ыстыңты көтеретіндей ыдысыңыз болса, соны жақсылап майлаңыз.
Үстіне қайнатылған картоптың жартысын үккіштен өткізіп жайыңыз.
Кейін қуырылған қоспаңызды түгелімен жайып салыңыз.
Арасына майонезді үлкен ас қасықпен тегістеп отырып жағып шығыңыз.
Содан соң қалған картопты үккіштен өткізіп салыңыз.
Бетіне жарты стақан сүт құйып, майонезді тағы да жағыңыз.
Қызған пешке 20 минутқа орта отта қойып пісіріңіз.
10 минуттан соң қалған сүтті құйып, пісіріңіз.

Пісірмеміз дайын! Ас болсын!

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Ж.Аймауытовтың «Ақбілек» романындағы Ақбілек бейнесін ашудағы автор тәсілін талдап жазу

Ж.Аймауытовтың «Ақбілек» романындағы Ақбілек бейнесін ашудағы автор тәсілін талдап жазыңыз. Ж.Аймауытұлының «Ақбілек»…

Мұнайдың шығу тегі теориялары

Мұнайдың шығу тегі теориялары Мұнай – құрамында газ тәрізді және қатты заттар…

Кәсіпорынның қаржылық жағдайының теориялық негіздері

Кәсіпорынның қаржылық жағдайының теориялық негіздері 1.Кәсіпорынның қаржылық жағдайының теориялық негіздері 2.Кәсіпорынның қаржылық…

Умная теплица научный проект

Над проектом «Умная теплица» работает три месяца.  Введение Вам всем приходилось, наверное,…