Пісірмені дайындау үшін:
– 8-9 үлкен картоп;
– 500 г фарш;
– 1-2 пияз;
– 1 сәбіз;
– 1 майонез;
– 1 стақан сүт;
– түз, бүрыш;
– 1-2 лавр жапырағы;
– сүйық май.

Жасалу жолы:
Картоптың ңабығын ашып, жаңсылап тазалап жуамыз.
Картопты суға пісіреміз.
Пияз бен сәбізді майдалап ту-рап, тұз, бұрышын ңосып ңуырамыз.
Одан соң үстіне фаршты сала-мыз. Жаңсылап ңуырылған соңотты сөндіріп, 10 минуттай бұңтырамыз.
Пешті ңосып, 200°С ыстыңты көтеретіндей ыдысыңыз болса, соны жақсылап майлаңыз.
Үстіне қайнатылған картоптың жартысын үккіштен өткізіп жайыңыз.
Кейін қуырылған қоспаңызды түгелімен жайып салыңыз.
Арасына майонезді үлкен ас қасықпен тегістеп отырып жағып шығыңыз.
Содан соң қалған картопты үккіштен өткізіп салыңыз.
Бетіне жарты стақан сүт құйып, майонезді тағы да жағыңыз.
Қызған пешке 20 минутқа орта отта қойып пісіріңіз.
10 минуттан соң қалған сүтті құйып, пісіріңіз.

Пісірмеміз дайын! Ас болсын!

34 comments
Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Халық денсаулығы және денсаулық сақтау жүйесі туралы Қазақстан Республикасының 2009 жылғы 18 қыркүйектегі N 193-IV Кодексі

Тақырыбы: Халық денсаулығы және денсаулық сақтау жүйесі туралы Қазақстан Республикасының 2009 жылғы…

Сүзбелі күлше

Сүзбелі күлше Қажетті енімдер: 600 г ұн, 2 ■ жұмыртқа, % шай…

Ілияс Есенберлин, “Көшпенділер” трилогиясы

Өмір жолына шолу жасау 1915 жылы Ақмола облысындағы Атбасар қаласында туған. 1940…

МГТ. Биіктік жүйе классификациясы

МГТ. Биіктік жүйе классификациясы Мемлекеттік геодезиялық тораптар Жиілету және түсіріс торларын одан…