Сүзбелі күлше
Қажетті енімдер: 600 г ұн, 2 ■ жұмыртқа, % шай қасық тұз, 1-2 ас қасық өсімдік майы, 1 шай қасық ас сіркесуы, 400 г маргарин, 400 г сүзбе, 100 г құмшекер, % асД содасы, ванилин и I
Дайындалуы: жұмсақ маргаринді^ миксердің көмегімен ұнмен^ч араластырыңыз. Сүзбе, тұз, ұн, ас содасы (сіркесумен сөндірілген), жұмыртқа мен ванилин (пышақтың ұшымен) қосыңыз. Жұмсақ қамыр илеп, 30 минутқа тоңазытқышқа *
қойыңыз. Духовканы қыздырыңыз. Қамырды жайып, стақан немесе арнайы қалыптардың көмегімен дөңгелектер жасаңыз. Әрқайсысына құмшекер сеуіп, ортасынан бүктеп, тағы да қайырып, 4 қабатты үшбұрыш жасаңыз. Бетіне шайқалған жұмыртқа жағып, құмшекер себіңіз. Қалыпқа са-рымай жағып, алтыл түск&ен- у генше пісіріңіз.
сүзбе – творог’IШ