Қажетті өнімдер: 175 г құмшекер, 3 ас қасық крахмал, 4 жұмыртқа, 10 г желатин, 400 мл кілегей (33%), 1 шай қасық ванильді пудинг, 50 г ұн, 3 ас қасық какао ұнтағы, 300 г таңқурай, 3 ас қасық какао ұнтағы, 200 г шоколад, 40 мл таңқурай ликері
Дайындалуы: 2 жұмыртқаның ағы мен сары-сын ажыратыңыз. Ақуызын 75 г құмшекермен шайқаңыз. Қалған 2 жұмыртқа мен жұмыртқаның сарысын 50 г құмшекермен шайқаңыз. Дайындаған массаға ұн, какао, крахмал және ақуызды қосыңыз. 30×40 көлемді қалыпқа қағаз төсеп, қамырды салыңыз. 200-210°С температурада 10-20 ми-нут пісіріңіз.Дайын бисквитті құмшекер себілген сүлгіге қойыңыз. Сүлгінің көмегімен қамырды ора-ма етіп ораңыз. Таңқурайды 50 г құмшекер, 4 ас қасық суық су, пудингке арналған ұнтақ қосып, отқа қойыңыз. Үздіксіз қозғап, қайнап шыққан сәтте отты сөндіріп, суытыңыз. Желатинді жібітіп, сығып, бәсең отта қыздырылған таңқурай ликеріне ерітіңіз. Құмшекер ұнтағын сеуіп, аз-дап суытыңыз. Кілегейді шайқаңыз. Алдымен 3 ас қасық желатинді араластырып, содан соң кілегейді қосыңыз. Ораманы жайып, біртегіс етіп жемістерді салып, кілегейді шеттеріне жеткізбей жағып, қайта орама етіп ораңыз. Шоколадты ерітіп, орамаға жағып, жеміспен сәндеп, 1 сағатқа

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Безостая-1 сортты күздік бидайға сипаттама

                                                                       Жоспары: Кіріспе Негізгі бөлім: Безостая-1 сортты күздік бидайға сипаттама; Пісу кезеңі;…

“Қолданбалы бағдарлама Fine Reader”

Жоспары: Кіріспе Негізгі бөлім Сканер технологиясымен жұмыс. FineReader программасының жұмыс істеу әрекеті…

Халықаралық және ішкі туризмдегі көлік тасымалы

Халықаралық және ішкі туризмдегі көлік тасымалы Халықаралық туризмде көп жылдар бойы адамдарды…

Бауырдан торт

Қажетті өнімдер: 500 г сиыр бауыры, 250 г майонез, 4 ас қасық…