Бүйректі қалпына келтіретін 4 тағам.

Бүйрек жұмысы бұзылуының бірнеше себептері бар. Диабет, Жоғары қан қысымы, Гипертония және белгісіз себептер.

Қазір айтылатын 4 өнім бүйрек жұмысын қайта қалпына келтіруге көмектеседі.

Ең алдымен қарбыз.

Кең таралған аштықтың бірі қарбыз.  Бұл үлкен жеміс – ағзамызды зиянды заттардан тазалауға көмектеседі.

Қарбызды өз рационыңызға қосатын болсаңыз, бүйректе тас болуының алдын алады.

Оның құрамында тұз және қышқыл болмағандықтан зәр айдауға жақсы көмектеседі.

Бұдан шығатын қорытынды, қарбыз несепті айдап, бүйректі тазартып ең жақсы құрал.

Мүкжидек

Мүкжидектің құрамында табиғи консервант бар.

Мүкжидек жемістерінде организмде бос радикалдардың зиянды әсерін жоюға қабілетті заттар – антиоксиданттардың мол мөлшері кездесетіні дәлелденген.

Асқабақ

Асқабақ құрамында 90 пайыз судан тұрады.

Сонымен қатар көкөніс құрамында микроэлементтер, аминқышқылдары және жасұнық бар.

Бүйрекке пайдасын сіңіру үшін асқабақ шырынын күнделікті 100 граммын ішу керек.

Асқабақтың пайдасы

Ағзаны токсиндерден, шлактан тазалайды.

Зиянды холестеринді шығарады.

Имундық жүйені нығайтады.

Асты сіңіру қабілетін арттырады.

Қара өрік.

Кептірілген жемістерде калийдің көп мөлшері бар.

Бұл өнім су тұз алмасуымен айналысуымен бүйрекке жағымды пайдасын тигізеді.  Басқа да құрамында келетін болсақ, фосфор, кальций, цинк, йод және жасұнық бар.

Күніне 5- 7 данасын емдік мақсатта тұтыну керек.

Денсаулығыңыз мықты болсын!

You May Also Like

Абай Құнанбаевтың 175 жылдық мерейтойы–осы жылдың басты ерекшелігі шығарма

Абай Құнанбаевтың 175 жылдық мерейтойы–осы жылдың басты ерекшелігі  Қазақтың ұлы ақыны Абай…

Қазақстандағы халықаралық туризмнің даму тарихы

Белгілі қазақстандық туризм зерттеушісі В.Н.Вуколов айтқандай, Қазақстандағы туризм дамуы өлкетану негізінде дамыған.…

Имена собственные в пословицах и поговорках

Имена собственные в пословицах и поговорках Выполнил: Нигманов Алишер Оглавление Введение.Цели и…

Экзаменационные вопросы по ИКТ

Экзаменационные вопросы по ИКТ ООН мыңжылдық декларациясы және «Ақпараттық Қазақстан – 2020»…