Етті сырлы ыдысқа салып, бетін жауып тоңазытқышта, сақтаса балғын күйінде тұрады.
Ет бұзылмас үшін лимон шырынын жағып қою керек.
Ет дәмін бұзбай қалақай жапырақтарын арасына салып, ылғал майлыққа орап 2-з тәулік сақтауға болады.
Көкөністі ұзақ уақыт балғын күйінді сақтау үшін оны жуып-кептіріп, полиэтилен пакетке салып тоңазытқышта сақтайды.
Ірімшікті жұмсақ күйінде сақтау үшін үстіне бір тілім лимон қойып, полиэтилен пакетке орап тоңазытқышқа қояды.
Сүзбені шыны немесе сырлы ыдыста бетін жауып сақтайды.
Еттен жөне балықтан жасалған жентекті тоңазытқышта 6 сағаттан артық сақтауға болмайды.
Қуырып пісірген етті тағамдарын 24 сағаттан соң жеуге болмайды;
Консервіленген балық ашылған соң шыны немесе фарфор ыдысқа салып сақтау керек.
Жұмыртқа ашып кетпес үшін тоңазытқышқа қағазға орап салу керек.
Ұзақ уақыт тұрып қалған еттің исін кетіріп, дәмді етіп пісіру үшін з сағатқа сода –
I қосылған суға салу қажет. ;
Пісірген кезде 1 шайқасық сірке суын қосуға болады.
Ет жұмсақ әрі дәмді болып піскенін қаласаңыз, тұзды соңында салған жөн;
Қияр балғындығын 2-з күн. сақгау үшін сырлы ыдысқа салып, бетін ылғал майлықпен ■ жауып тоңазытқышқа қою қажет. Немесе суға сабақ  жағын қаратып салу керек.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Мұнайдың шығу тегінің әр түрлі болжамдары

Мұнайдың шығу тегінің әр түрлі болжамдары Мұнай  кеніштерінің  пайда  болуы  мен    орналасуы …

ЧТО ТАКОЕ ФРАЗЕОЛОГИЗМЫ

ЧТО ТАКОЕ ФРАЗЕОЛОГИЗМЫ? Каждый человек,обычно сам того не зная,ежедневно использует в своей…

Қамқор әпке, шығарма

Қазақстандағы халықаралық туризмнің даму тарихы

Белгілі қазақстандық туризм зерттеушісі В.Н.Вуколов айтқандай, Қазақстандағы туризм дамуы өлкетану негізінде дамыған.…