Қажетті өнімдер: Қамыр:
– 2 стақан ұн;
-100 г сарымай;
-1 жұмыртқа;
– 200 г сүзбе;
– 0,5 стақан қант;
-1 ас қасық қайман,;
-1 шай қасық ас сода-сы;
-1 ас қасық сіркесу.
Крем:
– 200 г сүзбе;
– 0,5 стақан қант;
– 2 жүмыртқа;
– 2 ас қасық қаймақ.
Салма:
-1 қүты ананас.

Дайындалуы:
Алдымен қаймаққа жұмыртқа, сүзбе, қант, жұмсақ сарымай қосып, езіп алыңыз. Миксермен езсеңіз, бірден барлық өнімдерді салып езуге болады. Ал қолмен езсеңіз, біртіндеп салыңыз. Алдымен жұмыртқа мен қант, содан соң сүзбе мен қаймақ, соңында май. Ас содасын сіркесумен араластырып, қосыңыз. Ұн қосып, қолмен езіңіз. Қамырды 30 минутқа тоңазытқышқа салып қойыңыз. Қамыр суып тұрған кезде кремді дайындауға кірісіңіз. Кремге арналған барлық өнімдерді біріктіріп, езіңіз. Оны тоңазытқышқа салып қоюға бо-лады. Қамырды тоңазытқыштан алыңыз. Қолыңызды ұнға салып алып, қамырды қалыпқа салыңыз. Сәл шетін шығарыңыз. Ананасты шыры-нынан сүзіп алыңыз. Қалыптыңтүбіне қамырға салыңыз. Сүзбелі кремді құйыңыз. 180 градуста 40-50 минут пісіріңіз. Пісірмені қалыптан алмастан суытыңыз. 4 сағатқа тоңазытқышқа са лып қойған дұрыс. Бетіне құю үшін жи-дектен соус жасауға болады.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Қарбыз туралы мағлұмат

Қарбыз Тәтті, хош иісті, шырынды қарбыз кімнің де болсын жаз мезгілінде ең…

Нұр-Сұлтан (Астана) –тәуелсіз Қазақстанның астанасы.

Нұр-Сұлтан (Астана) –тәуелсіз Қазақстанның астанасы. «Астана – бас қала» – деп айтылуында үлкен…

Жылқы мен атты қалай өсіру керек?

        Жылқы мен атты қалай өсіру керек?                           Жылқы Алдымен жылқы не…

Кеудеге суық тигенде

Кеудеге суық тигенде мына бір емнің көмегі тиері сөзсіз. Тұнба құрамы: 300…