Қажетті өнімдер: Қамырын дайындау үшін:
-1,5 стақан (150-160г) ұн;
– 0,5 стақан қант;
-1 ас қасық қамыр қопсытқыш;
-100-125 г сарымай.
Ірімшікті қоспа үшін:
– 450-500 г ірімшік;

– 0,75-1 стақан қаймақ;
– 3 жұмыртқа;
– 0,5 стақан қант (немесе қалауыңызға қарай 1 ас қасық ванильді қант);
– қалауыңыз бойынша төртбұрышталып туралған мейіз немесе кептірілген өзге жеміс.

Дайындалуы:
Ерітілген сарымайды қантпен араластырыңыз.Ұнды қамыр қопсытқышпен араластырып, сарымайды құйыңыз. Өнімнің барлығын қолыңызбен илеңіз. Осылайша қамырдайын болады. Ірімшікке қаймақ пен жұмыртқаның сарысын қосып, жақсылап араластырыңыз. Жұмыртқаның ақуызын қантпен көпіршігенше араластырыңыз. Ақуыз бен ірімшікті мұқият араластырыңыз.
Пісіруге арналған қалыптың 2/3 бөлігіне қамырды салыңыз. Беткі қабатына ақуызды-ірімшікті сұйықтықты жағып, қалған ірімшікті бетіне себіңіз. 180°-қа дейін қыздырылған пешке салып, 25-30 минутқа қойыңыз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Робототехника- дәстүр, даму және инновация

Робототехника- дәстүр, даму және инновация тақырыбындағы жобасы Жоспар: Кіріспе. Робототехника туралы түсінік.…

Отбасы құқығы пәні бойынша емтихан сұрақтары

Отбасы құқығы пәні бойынша емтихан сұрақтары 1.     Ата-аналар мен балалардың құқықтары мен …

Қаржылық есеп гос шпор

№1 Қаржылық есептілік мақсаты мен құрамдас бөліктері (ХҚЕС 1) ХҚЕС1 мақсаты ұйымның…

Медициналық интроскопияның негізгі техникалық құралдары. Фотоэлектрлік түрлендіргіштер

Жоспары: 1.Медицинадағы интроскопиялық және фотометрлік зерттеулер. 2.Фотоэффект Столетов заңдары Эйнштейн формуласы Фотоэлектрлік…