Жаңғақ қосылған кекс
Қажетті өнімдер: 450 г ұн, 350 г құмшекер, 1 шай қасық ас сіркесуы, 150 г маргарин, 1 стақан қаймақ, 3 жұмыртқа, % шай қасық ас содасы, 1,5 стақан ай-ран, 20 грек жаңғағы
Дайындалуы: табаны қыздырып, майсыз грекжаңғағын түсі өзгергенше қуырыңыз. Тек күйдіріп жібермеңіз. Суы-тып, ұсақтаңыз. Духовканы қыздырыңыз (200°С). Маргарин мен құмшекерді миксердің көмегімен араластырыңыз. Қаймақ, айран, жұмыртқа және ас содасын (сіркесуға сөндірілген) қосыңыз. Жақсылап арала-стырып, ұнды қосыңыз. Қамыр қаймақ іспеттес болуы тиіс. Жаңғақты қосып, тағы бір рет араластырыңыз. Қамырды екіге бөліңіз. Бір бөлігіне какаоны қосып, араластырыңыз. Қалыпты маргарин-мен майлап, ас қасықтың көмегімен кезектеп, бір ақ, бір қоңыр қамырды са-лып шығыңыз. Духовкаға салып’ дайын болғанша ұстаңыз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Кәсіпорынның өндірістік құрылымы және оны жетілдіру жолдары

Қарастырылатын сұрақтар: Өндірістік құрылым және оның түрлері. Өндірістік құрылымның негізгі көрсеткіштері және…

Энергетиканың үш аспектісі.

Энергетиканың үш аспектісі. Энергетика өзінің қазіргі заманғы жағдайы мен дамуында үш аспектіде…

Кәсіпорынның кірісі мен шығысы

Кәсіпорынның кірісі мен шығысы – кәсіпорынның өндірістік-шаруашылық және қаржы қызметінің жоспарлы (болжалды)…

Өнімнің өзіндік құнын талдау

9 ТАҚЫРЫП.  ӨНІМНІҢ ӨЗІНДІК ҚҰНЫН ТАЛДАУ 1. Өнімнің өзіндік құның талдау міндеттері…