Жаңғақ қосылған кекс
Қажетті өнімдер: 450 г ұн, 350 г құмшекер, 1 шай қасық ас сіркесуы, 150 г маргарин, 1 стақан қаймақ, 3 жұмыртқа, % шай қасық ас содасы, 1,5 стақан ай-ран, 20 грек жаңғағы
Дайындалуы: табаны қыздырып, майсыз грекжаңғағын түсі өзгергенше қуырыңыз. Тек күйдіріп жібермеңіз. Суы-тып, ұсақтаңыз. Духовканы қыздырыңыз (200°С). Маргарин мен құмшекерді миксердің көмегімен араластырыңыз. Қаймақ, айран, жұмыртқа және ас содасын (сіркесуға сөндірілген) қосыңыз. Жақсылап арала-стырып, ұнды қосыңыз. Қамыр қаймақ іспеттес болуы тиіс. Жаңғақты қосып, тағы бір рет араластырыңыз. Қамырды екіге бөліңіз. Бір бөлігіне какаоны қосып, араластырыңыз. Қалыпты маргарин-мен майлап, ас қасықтың көмегімен кезектеп, бір ақ, бір қоңыр қамырды са-лып шығыңыз. Духовкаға салып’ дайын болғанша ұстаңыз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Сыра және арақтардың тарихы

СЫРА АРАҚТЫҢ БАЛАЛЫҚ ШАҒЫ Бүгінде жас-кәрі демей, үйде-түзде болсын бөтелкесімен сіміріп жүре…

Ет фаршынан жасалған бубликтер. Дайындау тәсілі

Қажетті өнімдер: – тауық еті; -1 сәбіз; -1 жұмыртқа; – 2 тілім…

Жылыжай шаруашылығында балама энергиясын қолдану арқылы энергиямен қамтамасыз ету

«Жылыжай шаруашылығында балама энергиясын қолдану арқылы энергиямен қамтамасыз ету»  Мемлекет басшысы Қасымжомарт…

Ахмет Байтұрсынұлы өмірі және шығармашылығы

Ахмет Байтұрсынұлы өмірі және шығармашылығы Ахмет Байтұрсынұлы (1873-1938) XX ғасырдың басында қазақ…