Сүзбе қосып пісірілген нан
Қажетті өнімдер: 400 г ұн, 4 ас қасық құмшекер, 2жұмыртқа, % тұз, 1-2 ас қасық мейіз, 7 г құрғақ ашытқы, 200 мл сүт, 300 г сүзбе, 5 г ванильді қант, 1 ас қасық өсімдік майы
Дайындалуы: ұнға ашытқы, тұз, 2 ас қасық құмшекерді қосып, араластырыңыз. Жылы сүт пен 1 жұмыртқа қосып, қамыр илеңіз. Қамыр қолға жабыспауы тиіс. 1 ас қасық өсімдік майын қосып, араластырыңыз. Бетін сүлгімен жауып, 1,5 сағат көтерілгенше қоя тұрыңыз. Қамырды қайтарып, тағы 1 сағат қойып қойыңыз. Сүзбеге 2 ас қасыққұмшекер, ванильді қантты қосып, ысқылаңыз. 2 ас қасық мейіз қосып, мұқият араластырыңыз. Қамыр қайта көтерілгенде, ұзын етіп ширатыңыз. Бірдей бөліктерге бөліңіз. Қалыпқа өсімдік майын жағыңыз. Қамырды дөңгелектеп, стақанның көмегімен орта-сын үңгірлеңіз. Сол шұқанаққа 1 ас қасық сүзбелі массаны салыңыз. 20-25 минут ба-бына келгенше қоя тұрыңыз. Духовканы қыздырыңыз (180°С). Жұмыртқаны шайқап, бетіне жағыңыз. Духовкаға салып, алтын түске енгенше пісіріңіз.