Қажетті өнімдер:
– 1 кг тауык, бауыры;
– 3-4 бас пияз;
– 1 стақан сүт (250 мл);
– 250 г кілегей;
– 150 г сарымай.
Дайындалуы:
Бауырларды жуып алыңыз. Сыртқы пленкаларын алып тастаңыз. Сүтке салып, 1-2 сағат қойып қойыңыз. Пиязды ұсаңтап тураңыз. Сүтке салынған бауырмен бірге қуырыңыз. Қажетінше тұз қосыңыз. Кілегей қосып, барлығын бірге блендермен езіңіз немесе екі рет еттартқыштан өткізіңіз. Содан соң елеуіштен өткізіңіз. Осы массаны отқа шыдамды ыдысқа салыңыз. Духовкаға салып, қоюланғанша ұстаңыз. Арасында араластырып тұруды ұмытпаңыз. Паштетті духовкадан алып, 10-15 минут қойып қойыңыз. Содан кейін жұмсақ сарымайды қосып, араластырыңыз. Құтыларға салып, тоңазытқышқа қойыңыз.