Қажетті өнімдер:
– 1-2 кәді (1 000 г);
– 1 болгар бұрышы, (60 г);
– 1 жұмыртқа;
– 2-3 ас қасық қызанақ сықпасы;
– 100 г қатты ірімшік;
– 120 г қатты кеспе өнімі;
– түз және дәмдеуіштер;
– өсімдік майы.

Дайындалуы:
Ірі көзді үккіштен кәді, болгар бұрышын өткізіңіз. Ірімшікті ұсақ көзді үккіштен өткізіңіз. Аскөк, тұз қосыңыз. Ірімшік тұздалған болса, тұзын азырақ қосыңыз. Ірімшікті кәдімен араластырған соң, қызанақ сықпасын, ұнтақталған қара бұрыш, басқа да өзіңіз ұнататын дәмдеуіштеріңізді қосыңыз. Жұмыртқа қосыңыз. Кеспені қоспас бұрын жақсылап араластырып алыңыз. Кеспені пісірудің қажеті жоқ. Шикі күйінде салыңыз. Тағы да жақсылап араластырыңыз. Қалыпқа фольга төсеңіз. Міндетті түрде өсімдік майымен майлаңыз. Дайын болған өнімді салыңыз. Қалыпты өзіңіз таңдаңыз. Үлкен болса, пісірмеңіз жұқа болады. 175-180 градуста ңқызған духовкада 30 минут пісіріңіз. Пісірер алдында бетіне шығып қалған кеспелерді арасына кіргізіп жіберіңіз. Әйтпесе піспей қалуы мүмкін. Пісірме дайын болған кезде беті қызарып, құрғақ болып шығуы керек. Сәл суытып алып, бөліктерге бөліп, дәмді пісірмемен жақындарыңызды қуантыңыз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Туып – өскен ауылым «Борсеңгірдің» тарихы

Туып – өскен ауылым «Борсеңгірдің» тарихы Туған жердің тарихын білу мақсатында әжемнен…

Дәлелді медицина негізінде аурулардың диагнозын анықтау және емдеудің стандарттық ұсыныстары

Жоспар І. Кіріспе Негізгі бөлім А) Дәлелді медицина  анықтамасы даму тарихы B)…

Мұз қалай пайда болады?

Мұз қалай пайда болады? Мұз — Н2 О. Судың қатты түрі. Химиялық құрамы: О…

Экономикалық талдау шпор

ААААА Аддитивті модельдер келесі жағдайларда қолданылады:Нәтижелік көрсеткіш бірнеше факторлық көрсеткіштің алгебралық сомасын…