Қажетті өнімдер: Қамырын дайындау үшін:
-1,5 стақан (150-160г) ұн;
– 0,5 стақан қант;
-1 ас қасық қамыр қопсытқыш;
-100-125 г сарымай.
Ірімшікті қоспа үшін:
– 450-500 г ірімшік;

– 0,75-1 стақан қаймақ;
– 3 жұмыртқа;
– 0,5 стақан қант (немесе қалауыңызға қарай 1 ас қасық ванильді қант);
– қалауыңыз бойынша төртбұрышталып туралған мейіз немесе кептірілген өзге жеміс.

Дайындалуы:
Ерітілген сарымайды қантпен араластырыңыз.Ұнды қамыр қопсытқышпен араластырып, сарымайды құйыңыз. Өнімнің барлығын қолыңызбен илеңіз. Осылайша қамырдайын болады. Ірімшікке қаймақ пен жұмыртқаның сарысын қосып, жақсылап араластырыңыз. Жұмыртқаның ақуызын қантпен көпіршігенше араластырыңыз. Ақуыз бен ірімшікті мұқият араластырыңыз.
Пісіруге арналған қалыптың 2/3 бөлігіне қамырды салыңыз. Беткі қабатына ақуызды-ірімшікті сұйықтықты жағып, қалған ірімшікті бетіне себіңіз. 180°-қа дейін қыздырылған пешке салып, 25-30 минутқа қойыңыз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Табиғаттағы су, баяндама

                                         «Су жоқ жерде өмір жоқ, ол ақиқат»         …

Шетелдердегі денсаулық сақтау. Денсаулықдағы ақпараттық технология.

Тақырыбы: Шетелдердегі денсаулық сақтау. Денсаулықдағы ақпараттық технология. Жоспар: Кіріспе Негізгі бөлім Ең…

Қазақтың халық шығармашылығы – бала тәрбиесінің құралы

Қазақтың халық шығармашылығы – бала тәрбиесінің құралы. Тәрбиенің қалыптасып дамуында халық шығармашылығы…

Әйел назы

Қажетті өнімдер: 200 г балқытылған ірімшік, 25 г какос ұнтағы, 100 г…